Hyvin tehty blogi voi olla tehokas työhakemus

Erilaiset blogit ovat hyviä näyteikkunoita omien kuulumisten ja kuvien jakamiseen. Blogi voi olla muutakin. 17-vuotias Johanna Puttonen uskoo bloginsa avaavan tulevaisuudessa työpaikkojen ovia. Periaatteessa blogi on oma CV, hän kertoo.

ilmiöt
Nainen selaa puhelintaan.
Johanna Talasterä / Yle

Lahtelainen Johanna Puttonen on vasta lukiolainen, mutta hänylläpitää kahta blogia. Toisen blogeista hän sanoo olevan niin sanottu ”normiblogi (siirryt toiseen palveluun)”, johon hän päivittää kuulumisiaan.

– Kirjoitan sinne tavallisia asioita. Mitään liian henkilökohtaista en blogiin kirjoita, enkä laita sinne itsestäni puolialastomia bikinikuvia, kertoo Kannaksen lukion abiturientti.

Toinen blogeista on maskeerauasaiheinen Little bit of latex and fake blood (siirryt toiseen palveluun) -blogi, jossa hän esittelee maskeerausosaamistaan kuvin ja videoin.

Johanna päivittää blogiin kuvat parista uudesta maskista viikottain. Yleensä hän tekee suuritöisiä fantasiamaskeerauksia. Erityisiä suosikkeja ovat pelottavat zombimaskit ja esimerkiksi rujot, veriset ruhjeet.

Viimeisin päivitys ottaa hiukan makaaberisti kantaa meneillään oleviin ylioppilaskirjoituksiin. Lukemiseen kyllästynyt Johanna maskeerasi itselleen poskeen aidon näköisen suuren haavan, josta näyttää törröttävän kynä.

– Otin kynän ja niin sanotusti muka tungin sen poskestani läpi. Kerroin siinä, mitä mieltä sillä hetkellä olin ylioppilaskirjoituksista.

Uusin aluevaltaus on oma Youtube-tili, jonka videoilla hän näyttää, kuinka tekee näyttävät maskeeraukset.

"Haluan näyttää, mihin pystyn"

Nuori nainen uskoo blogin toimivan tulevaisuudessa jopa työhakemuksena.

– Haluan antaa inspiraatioita ja näyttää, mihin pystyn. Se on vähän niin kuin ansioluettelo netissä, hän kertoo.

– Ajan myötä blogista saa kaiken tiedon siitä, mitä oikeasti osaan tehdä.

Minkälainen nettipersoona on Johanna Puttonen?

Ajanmyötä blogista saa kaiken tiedon mitä mä oikeasti osaan tehdä.

Johanna Puttonen

– Olen aika avoin, vaikka se riippuu tilanteesta. Haluan erottua muista ihmisistä ja olla erilainen.

Netti on hänen sukupolvelleen luonteva paikka kertoa itsestään ja elämästään. Aikaa verkossa kuluu muutenkin paljon, koska se on kätevä tapa pitää yhteyttä ulkomailla asuviin sukulaisiin, joita Johannalla on useita.

Nuori bloggaaja harrastaa myös valokuvausta ja urbaania löytöretkeilyä. Valokuvissaan hän seikkailee esimerkiksi Tornaattorilla, joka on hylätty lankarullatehdas Lahden Hennalassa.

Tulevaisuuden haaveammatti on vaihdellut tiuhaan viimeistä vuotta lukiossa opiskelevalla Johannalla, mutta maskeerausblogin myötä todellinen intohimo löytyi.

– Lukion jälkeen aion pyrkiä opiskelemaan maskeerausta joko Lahdessa tai ulkomailla.