Kansanedustaja: Valtion otettava sähköyliherkkyys todesta

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi (kd.) on huolissaan sähköyliherkkyydestä, jonka olemuksesta lääketieteessä vasta kiistellään. Kansanedustaja jätti sähköyliherkkien huomioimisesta kysymyksen hallitukselle.

Kotimaa
Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi.
Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi.Yle

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi tahtoo, että sähköyliherkkyys otettaisiin huomioon jatkossa infrastruktuurin rakentamisessa.

Sähköyliherkkyys on kiistanalainen oireyhtymä lääketieteessä. Ahvenjärvi arvostelee lääketiedettä ja katsoo, että sähköyliherkkyys on oikea ongelma.

– Muiden ympäristöherkkyyksien, kuten kemikaali- ja homeperusteisten herkkyyksien tavoin voivat myös sähkömagneettiset kentät aiheuttaa yliherkkyyttä, Ahvenjärvi sanoo.

Lääketiede ei tunne

Ahvenjärvi on erityisen huolissaan siitä, että 4G-verkko on laajenemassa koko Suomen kattavaksi. Hän on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, miten sähköyliherkät otetaan jatkossa huomioon.

Esimerkiksi Lääkäriseura Duodeciminterveyskirjastossa (siirryt toiseen palveluun)todetaan, että lääketiede ei tunne sähköyliherkkyyttä. Oppaan mukaan paras tapa ehkäistä sähköyliherkkyyteen liitettyjä oireita on huolehtia psyykkisestä hyvinvoinnista.