Näin imaami Anas Hajjar saarnasi Helsingissä radikalisoitumista vastaan

Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan rukoushuoneella Helsingin Töölössä saarnattiin perjantaina radikalisoitumista vastaan. Julkisessa keskustelussa on vaadittu juuri muslimiyhteisöltä toimia nuorten radikalisoitumisen estämiseksi.

Kotimaa
Anas Hajjar.
A-studio kävi Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan rukoushuoneella Helsingissä kuuntelemassa imaami Anas Hajjarin saarnaa.

Sisäministeriön tietojen mukaan noin 40-50 henkilöä on lähtenyt Suomesta ISIS:n vaikutusalueille Syyriasta alkaneen konfliktin aikana. He edustavat 17 etnistä ryhmää. Radikalisoitumisen estämiseksi on vaadittu sekä viranomaisten toimia (siirryt toiseen palveluun) että muslimiyhteisön omaa aktiivisuutta.

A-studio kävi Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan rukoushuoneella Helsingin Töölössä kuuntelemassa radikalisoitumisen vastaista saarnaa. Imaami Anas Hajjar painotti puheessaan, että esimerkiksi ISIS-terroristijärjestön toimet eivät ole hyväksyttäviä.

- Näemme, miten uskontoa käytetään hyväksi ja väitetään, että uskonto käskee hirmutekoihin, Hajjar lausuu.

Imaami saarnaa, että islamistinen yhteiskunta voidaan saavuttaa vain uskonnon levittämisen keinoin, ei väkivallalla. Islamin ei myöskään tulisi olla politiikan väline, Hajjar lausuu.

- Historia sen opettaa. Joka kerta, kun käytetään uskontoa politiiseen tavoitteeseen, sen seuraus on ollut paha.

A-studio jatkaa aiheesta TV1:llä tänään perjantaina 12.9. klo 21. Studiossa vieraina ovat Wali Hashi, Helsingin varavaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein ja Nuoret Muslimit ry:n puheenjohtaja Hunderra Assefa. Lähetyksen juontaa Jaakko Loikkanen.