Elonkerjuu takoo keikkoja koko loppuvuoden

Elonkerjuun viime perjantaina julkistettu uusi levy "Hehkuva rauta" on saanut innostuneen vastaanoton kotimaakunnan faneilta. Lauantaina Alavuden Tuurissa kuullun puolituntisen keikan jälkeinen nimikirjoitussessio venyi tunnin mittaiseksi.

Elonkerjuun nimikirjoitusjono oli tunnin mittainen. Kuva: Yle

Vanhasta suosiosta ja huolellisesta levynteosta huolimatta yleisön ensireaktioita on viisasta odottaa niin sanotusti hattu kourassa, pohtii Elonkerjuun kitaristi Simo Ralli.

- Nimmareita antaessa tajusi että suuri kynnys on ylitetty. Jos alkaa luulemaan ittestään jotakin, niin sitten voi tulla varpahille. Oli tosi hienoa että oli väkeä, hän kiittelee.

Elonkerjuun nykyisen solistin Juha Lagströmin työteliäisyys "Hehkuvan raudan" työstämisessä saa Rallilta erityismaininnan. Levyn syntyprosessi oli kokonaisuutena jopa leppoisa; tuskaa koettiin vain sen verran kuin oli tarpeen.

- Jos ei yhtään ole tuskaa ja hikeä, niin eihän levynteosta mitään tulisikaan. Olemme soittaneet yhdessä niin kauan, että sitä ei tarvitse erikseen treenata, vaan voimme heti ryhtyä rakentamaan biisejä. Sitten toki tulee sitä hikeä pintaan, kun niistä pitää synnyttää lopullisia versioita, Ralli kuvaa.

Sata keikkaa opettaa

Alkuvuodesta 2012 yhtyeeseen liittyneelle laulaja Juha Lagströmille levy on toinen Elonkerjuun riveissä. Miestä on ehditty reilussa parissa vuodessa ajaa sisään porukkaan jo noin sadan keikan verran.

- Yhteenhitsautumista on tapahtunut paljonkin siitä kun edellisen levyn kanssa lähdimme Lapualta keikoille. Oli monta uutta asiaa, vaikka olenkin esiintynyt ja tehnyt musiikkia pienestä pitäen, näyttelijänäkin tunnettu mies muistelee.

Tuorein, kolmattakymmentä keikkaa käsittävä kiertue pitää yhtyeen tien päällä aina jouluun saakka. Kotimaakunnassa Elonkerjuuta nähdään ja kuullaan loppuvuoden aikana ainakin Lapualla, Kauhavalla, Kuortaneella sekä Seinäjoen Rytmikorjaamolla.

Faniyhdistyksen "jalkatyö" tukee suosiota

Yhtye on loppuvuoden keikkamäärään tyytyväinen, sillä nykypäivän musiikkibisneksessä tarjontaa on runsaasti ja suosion saavuttaminen saati säilyttäminen ei ole itsestäänselvyys. Oma arvonsa on uskollisten fanien tekemällä ruohonjuurimarkkinoinnilla.

- Syntymähäjyt -faniyhdistys tekee meidän eteemme todella paljon töitä, ja olemme saaneet uusia kuulijoita senkin myötä. Levyjäkin ostetaan yhä enemmän digitaalisesti, mutta meidän kuulijakunnassamme on yhä paljon niitä jotka haluavat fyysisen levyn, Simo Ralli kiittelee.

Seuraavaa levyä aletaan pohtia sitten joskus, sillä nyt on aika kiertää maata.

- Aihioita on vuosien varrelta kertynyt vaikka neljään levyyn. Biisien tekeminen on taka-alalla nyt kun on aika nauttia keikkailusta, Ralli intoilee.