Anvia harkitsee nyt yritysjärjestelyjä tai pörssiin menoa

Teleyhtiö Anvian hallitus haluaa maksimoida yhtiön osakkeen arvon. Elisan tekemä 2000 euron ostotarjous Anvian osakkeista on voimassa keskiviikkoon asti, mutta nyt Anvia on palkannut investointipankin selvittämään erilaisia yritysjärjestelyjä.

talous
Anvia
YLE/ Hans-Mikael Holmgren

Anvian hallitus harkitsee yritysjärjestelyjä tai pörssiin listautumista. Taustalla on Elisan nousu suurimmaksi osakkeenomistajaksi ja samalla tehty ostotarjous Anvian osakkeista.

Anvian hallitus haluaa maksimoida osakkeen arvon ja on päättänyt kokouksessaan sunnuntaina selvittää eri omistuksellisia vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja selvittämään on palkattu investointipankki Aalto Capital Partners.

Näihin mahdollisiin vaihtoehtoihin voisivat hallituksen lähettämän tiedotteen mukaan kuulua Elisan tekemän tarjouksen lisäksi yritysjärjestelyt kuten liiketoimintakaupat tai korkeammat ostotarjoukset yhtiön osakkeista tai Anvia Oyj:n osakkeen hakeminen julkisen kaupankäynnin kohteeksi Helsingin Pörssissä.

Samalla hallitus toteaa jatkavansa laadittua strategiaansa, jonka mukaan yhtiö tehostaa vanhoja liiketoimintojaan ja hakee kasvua erityisesti uusista liiketoiminnoista. Hallitus uskoo, että Anvialla on selkeät mahdollisuudet kasvaa etenkin pohjalaismaakunnissa, mutta myös muualla Suomessa ja kansainvälisestikin.