Hyppää sisältöön

Ruotsidemokraattien voitto käynnisti rasismin vastaisen some-kampanjan – "osoita, että kuulut 87 prosenttiin"

Ruotsalaisia kehotetaan lähettämään sosiaalisessa mediassa 87 % -viestejä sen osoittamiseksi, että he kannattavat suvaitsevaista yhteiskuntaa.

Ruotsidemokraattien hyvään vaalimenestykseen pettyneet ovat käynnistäneet sosiaalisessa mediassa kampanjan, jossa mahdollisimman monen ruotsalaisen kehotetaan twiiteissä ja Facebook-päivityksissä osoittavan vastustavansa maahanmuuttovihamielisyyttä.

Maahanmuuttovastainen Ruotsidemokraatit sai 12,9 prosentin äänisaaliin, mutta kampanjassa korostetaan, että 87 prosenttia äänestäjistä ei äänestänyt ruotsidemokraatteja.

Ruotsalaislehti Expressen kehottaa ruotsalaisia osoittamaan kantansa kirjoittamalla #87 % Twitter-viestiin tai Facebook-päivitykseksi.

Aftonbladet-lehti kehottaa puolestaan ihmisiä kirjoittamaan kämmeneensä 87 ja ottamaan siitä kuva, jonka lähettää Aftonbladetille ja jakaa sosiaalisessa mediassa osoittaakseen, että vastustaa rasismia, homofobiaa ja muita suvaitsemattomuuden muotoja.

Myös Ruotsin suurimmaksi puolueeksi nousseiden sosiaalidemokraattien johtaja Stefan Löfven korosti puheessaan, että kaikesta huolimatta 87 prosenttia ruotsalaisista ei äänestänyt ruotsidemokraatteja. Hän totesi, ettei 13 prosenttia anna automaattista oikeutta vaa'ankieliasemaan. Hän aikoo työskennellä muiden puolueiden kanssa vähentääkseen ruotsidemokraattien vaikutusvaltaa.

.
.