Tuulivoimayhtiö Mervento alkaa olla konkurssikypsä

Rahoitusta pitkään etsineen Merventon varat alkavat olla lopussa. Työntekijöiden määrää ja menoja on supistettu mutta tilanne näyttää huonolta.

talous
Tuulimylly profiili iltahämärässä.
Ulrika Stagnäs-Lund / Yle

Tuulivoimayhtiö Mervento lähestyy konkurssia. Start up -yrityksenä aloittanut Mervento on etsinyt rahoitusta kuusi vuotta, tuloksetta, ja nyt rahat alkavat olla lopussa.

– Siihen ei mene enää kauaa, puhumme valitettavasti kuukausista, kertoo Merventon teknologiajohtaja Patrik Holm Yle Österbottenin haastattelussa.

Mervento rakensi kaksi ja puoli vuotta sitten koemyllyn Vaasan Öjeniin. Vaskiluodosta varattiin tontti tehtaalle, mutta siihen ei ole onnistuttu saamaan rahoitusta. Jos Mervento ajautuu konkurssiin, 125-metrinen koemylly on Holmin mukaan mahdollista purkaa.

Mervento on työllistänyt parhaimmillaan nelisenkymmentä henkilöä, nyt henkilökuntaa on parikymmentä. Tavoitteet olivat jopa 8000 työntekijän luokkaa.

Mervento on ollut 40 miljoonan euron alkupääomallaan Suomen suurimpia start up -yrityksiä, mutta nyt sen tarina lähestyy loppuaan. Rahoitusta etsitään kuitenkin yhä ulkomailta.

Katso tästä Yle Österbottenin toimittama Merventon teknologiajohtaja Patrik Holmin haastattelu kokonaan.

Artikkeliin lisätty 15.9.2014 klo 14.50 Yle Österbottenin toimittama Patrik Holmin haastattelu.