Bjarne Kalliksen loikka kokoomukseen varmistui – uusi poliittinen koti löytyi "hyvällä omallatunnolla"

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja ja kansanedustaja Bjarne Kallis pyrkii takaisin eduskuntaan, nyt kokoomuksen listoilta. Vahvistaessaan suunnitelmansa Kallis kertoo valinneensa kokoomuksen, koska sen kanssa yhteistyö on sujunut hyvin jo kauan.

Kotimaa
Bjarne Kallis.
YLE / Kalle Niskala

Kokkolalainen Bjarne Kallis tavoittelee kansanedustajapaikkaa kevään 2015 eduskuntavaaleissa Vaasan vaalipiiristä. Hän on ollut eduskunnassa kristillisdemokraattien kansanedustajana vuosina 1991–2011. Kallis ei ollut ehdokkaana edellisissä eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten.

– Näin on syntynyt tietynlainen karanteeni, ennen kuin siirryn toiseen puolueeseen. Kaikki edellisissä vaaleissa valitut mandaattini ovat päättyneet, perustelee Kallis liikkuaan.

Hän toteaakin voineensa valita siis uuden poliittisen kodin hyvällä omallatunnolla.

Kokoomus arvostaa Kalliksen kokemusta

Kodiksi valikoitui kokoomus, koska yhteistyö sen kanssa on sujunut jo kauan hyvin. Hän kehuu puoluetta keskustelevaksi ja kuuntelevaksi ja allekirjoittaa myös sen linjaukset:

– Kokoomuksen talouspolitiikka on järkevää. Kokoomus luo mahdollisuudet pärjätä, mutta ei jätä ketään oman onnensa nojaan. Se on minulle tärkeää, Kallis toteaa tiedotteessaan.

Kokoomuksen Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Heikki Risikko sanoo olevansa Kalliksen ratkaisuun erittäin tyytyväinen:

– Bjarne soveltuu ehdokasjoukkoomme täydellisesti arvojensa ja taloustietämyksensä puolesta. Tässä taloudellisessa tilanteessa eduskuntaan tarvitaan kokemusta, toteaa Risikko.