Anvian hallitus vastatoimiin suurinta omistajaa Elisaa vastaan

Anvian hallitus on lähtenyt avoimesti vastustamaan Elisan omistuksen kasvattamista yhtiössä. Hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijarin mukaan Elisa näivettäisi Anvian toiminnan, mikäli se pääsee yhtiössä valta-asemaan. Hallitus on päättänyt selvityttää mahdollisuuden saada Elisaa paremman ostotarjouksen yhtiön osakkeille, toiseksi liiketoimintojen myynnin ja kolmanneksi listautumisen Helsingin pörssiin.

Kotimaa

Anvian hallitus on lähtenyt avoimesti vastustamaan suurimman omistajansa Elisan vaikutusvallan kasvua yhtiössä. Anvian hallitus arvioi sunnuntain kokouksessaan, että Elisan valta-asema yhtiössä ei ole hyväksi Anvian toiminnalle.

– Me olemme tietoisia, miten on käynyt muissa teleyhtiöissä. Toiminta on näivettynyt Elisan myötä, kertoo hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar.

Elisa osti elokuun lopulla lähinnä eteläpohjalaisilta yrityksiltä ison potin Anvian osakkeita ja kasvatti omistuksensa yhtiössä noin 16%. Meneillään on lisäksi Elisan avoin ostotarjous osakkeista keskiviikkoon saakka.

Parhaillaan Anvian osakkeilla käydään kauppaa mm. Seinäjoella. Siellä kotkalainen Helmiryhmä pyrkii pääsemään Anvian osakeapajille tarjoamalla hivenen Elisaa parempaa hintaa teleyhtiön osakkeista. Huomenna Anvian toiseksi suurin omistaja, lounais-Suomessa toimiva Lounea Oy, miettii osakkeiden myyntiä. Myös Eterassa pohdinta on meneillään.

Vastatoimet selvitykseen

Anvian halliitus on antanut Aalto Capital Partners -yhtiölle tehtäväksi selvittää kolme mahdollisuutta Anvian osakkeiden arvon maksimoimiseksi ja toiminnan turvaamiseksi. Hallitus etsii uutta yritysjärjestelyä. Kyseeseen voisi tulla yhtiön liiketoimintojen myynti ulos.

Toiseksi yhtiön osakkeille etsitään Elisan 2000 euron tarjousta selvästi parempaa ostotarjousta. Kolmanneksi etsitään tietä ja mahdollisuutta listautua Helsingin Pörssiin uusien tulokkaiden listalle.

– Hallituksen on ajateltava osakkaiden etua ja osakkeen arvoa. Tehtyjen selvitysten mukaan Elisan tarjous ei ole sitä, sanoo hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar.