1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Vapaavuori: TVO:n ydinvoimaluvalle ei lisäaikaa – Fennovoiman lupaan ehto kotimaisen omistuksen määrästä

Asioita on tarkoitus käsitellä torstaina valtioneuvoston istunnossa.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa ydinlaitosten periaatepäätösten täydennyshakemusten tilanteesta Helsingissä, 15. syyskuuta

Teollisuuden Voima ei ole saamassa lisäaikaa ydinvoimaluvalleen. TVO oli hakenut lisäaikaa Olkiluoto 4 -laitoksen rakentamiseen.

Fennovoima sen sijaan on saamassa luvan oman periaatepäätöksensä muutokseen. Muutosta haettiin, koska Pyhäjoelle suunnitteilla olevan Hanhikivi 1 -laitoksen tuleva laitostoimittaja, reaktorityyppi ja omistuspohja ovat muuttuneet alkuperäisen periaatepäätöksen hyväksymisen jälkeen. Lupaan on kuitenkin tulossa ehto, jonka mukaan vähintään 60 prosenttia voimalan omistuksesta pitää olla kotimaista. Asiaa tarkastellaan rakentamisluvan käsittelyn yhteydessä.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoi asiasta iltapäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hän aikoo viedä asiat torstaina valtioneuvoston istuntoon käsiteltäviksi. Lopullisesti luvista päätetään eduskunnassa. Vapaavuori toivoo, että eduskunta pystyy käsittelemään luvat syysistuntokauden aikana.