1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb: Erittäin todennäköistä on, että ydinvoimapäätös hyväksytään

Vihreiden Niinistö sanoi maanantaina, että yksi puolueen ehdoista hallitukseen mukaan lähtemiselle oli se, ettei uusia lupia myönnetä tällä vaalikaudella.

Pääministeri Alexander Stubb tiedotustilaisuudessa Kesärannassa maanantaina.

Vihreät ilmoitti lähtevänsä hallituksesta, jos valtioneuvosto esittää Fennovoiman ydinvoimaluvan muutoksen hyväksymistä. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö kertoi asiasta iltapäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa. Pääministeri Alexander Stubb (kok.) totesi maanantai-iltapäivällä Kesärannan pihalla, ettei kannata mennä asioiden edelle.

– Käsittelemme kokonaisuutta torstaina hallituksen istunnossa. Erittäin todennäköistä on, että päätös hyväksytään. Arvostan vihreiden päätöstä siinä tapauksessa.

Jos vihreät lähtevät hallituksesta, Stubb ei näe tätä hallituksen loppuna.

– Se [hallituspuolueiden enemmistö] jää erittäin pieneen varaan. On selvää, että hallitus jatkaa toimintakykyisenä. Me olemme neljän puolueen kesken jo keskustelleet siitä mahdollisuudesta, että enemmistöt ovat tulevaisuudessa tiukkoja. Monta lakialoitetta pitää saada syksyn aikana läpi.

Vihreiden Niinistö sanoi maanantaina, että yksi puolueen ehdoista hallitukseen mukaan lähtemiselle aikoinaan oli se, ettei uusia ydinvoimalupia myönnetä tällä vaalikaudella. Hän kritisoi hallituspuolueita siitä, että sopimus ei pidä.

– Tästä tulkinnasta olen eri mieltä Ville Niinistön kanssa. Tämä ei ole uusi ydinvoimalupa, vaan täydentäminen laitostoimittajan kohdalla, Stubb viittasi Fennovoimaan.