Kuivausrumpujen palovaarasta runsaasti yhteydenottoja

Suomessa viallisen sähkökomponentin sisältäviä kuivausrumpuja on myyty 1 987 kappaletta.

Kotimaa

Siemensin kuivausrumpujen palovaara on poikinut runsaasti yhteydenottoja ongelmaa varten perustettuun puhelinpalveluun. Tiistaihin mennessä Suomessa puheluja on tullut 272 kappaletta.

BSH Kodinkoneet kertoi viime viikolla kuivausrumpujen viallisesta sähkökomponentista, joka saattaa aiheuttaa palovaaran. Ongelma koskee vuonna 2002 tammi- ja toukokuun välillä valmistettuja Siemensin kuivausrumpuja. Suomessa kyseisiä laitteita on myyty 1 987 kappaletta.

Kaiken kaikkiaan ongelma koskee noin 100 000:ta laitetta. Suurin osa niistä on myyty Euroopassa ja niistä suurin osa puolestaan Saksassa.

– Laitteiden iästä johtuen oletamme, että kaikki laitteet eivät ole enää käytössä, sanoo Kristiina Pakarinen BSH Kodinkoneet Oy:stä.

Yhtiö kertoi viime viikolla aloittavansa laajan tiedotekampanjan lehdissä ja internetissä, jotta tieto tavoittaisi mahdollisimman monta kuluttajaa. Ilmoittelu aloitettiin samaan aikaan eri puolella Eurooppaa.

– Ainakin ensimmäisenä päivänä Suomessa oli tullut suhteessa enemmän yhteydenottoja kuin muissa Pohjoismaissa, joissa näitä kyseisiä laitteita on enemmän, kertoo Pakarinen. Kuluttajat ovat voineet tarkistaa asian myös omatoimisesti internetsivujen kautta.

Varsinaisia tulipaloja ei kyseisten kuivausrumpujen tiedetä Suomessa aiheuttaneen.

– Suomessa on tiedossa yksi tapaus, missä sähkökomponentin kuumeneminen on aiheuttanut ohjaustaulun sulamista, mutta varsinaisia tulipaloja ei tiedetä sattuneen, Pakarinen kertoo.

Maailmanlaajuisesti tiedossa on noin 40 tapausta, joissa viallinen komponentti on aiheuttanut savun muodostusta, muutoksia ohjauspaneelin väriin tai muotoon. Kukaan ei ole loukkaantunut.

Huoltoteknikko voi korjata viallisen laitteen maksuttomalla huoltokäynnillä.

Siemensin kuivausrumpujen omistajat voivat tarkistaa tarvittavat toimenpiteet osoitteesta: kuivausrumputoimenpide.fi (siirryt toiseen palveluun). Puhelinpalvelu toimii numerossa: 0800 167700 maanantaista perjantaihin kello 9-18.