Kun Vanamo ja Kolmonen kävivät ravustamassa Luumäellä

Keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo ovat antaneet suomalaisille satoja vinkkejä ruoan valmistukseen. Vuonna 1971 kaksikko kävi ravustamassa Kesäkeittiön merkeissä Luumäen Kivijärvellä, jossa he keittivät rapuja ja valmistivat rapujuomaa, josta ei tule pää kipeäksi.

ilmiöt

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistivat rapuja Luum�ell� vuonna 1971.Lähde: Elävä Arkisto

Suomessa saalistetaan vuodessa keskimäärin seitsemän miljoonaa rapua. Ravustuskausi onkin nyt parhaimmillaan, ja hämärtyvät illat tarjoavat hienot olosuhteet rapujuhliin.

Yle esittii kesällä 1971 keittiömestareiden Veijo Vanamon ja Jaakko Kolmosen Kesäkeittiö-sarjaa. Tässä jaksossa he käyvät ravustamassa Etelä-Karjalassa Luumäen Kivijärvellä.

Veijo Vanamon mielestä ravuissa on ollut jotain vikaa, koska hänelle oli tullut pää kipeäksi. Lopulta he tekevät myös sellaista rapujuomaa, joka ei aiheuta pääkipua.

Ohjelma on Ylen Elävästä arkistosta.