Ruotsin vaalitulos jäädytti Oulu-Tromssa-lennotkin

Lipunmyynnin Oulu–Luulaja–Tromssa-lennoille piti alkaa keskiviikkona ja lentojen lokakuun puolivälissä. Ruotsin vaalitulos pysäytti nyt hankkeen toistaiseksi.

Kotimaa
Matkustajia nousemassa Tromssan-lentokoneeseen Oulun lentokentällä
Tromssan koneeseen nousi Oulussa tyytyväisiä matkustajia.Yle

Oulu–Luulaja–Tromssa-lentoyhteyden lipunmyynnin piti alkaa keskiviikkona 17. syyskuuta ja lentojen lokakuun puolivälissä, mutta Ruotsin vaalituloksen takia koko lentoyhteys on nyt jäissä.

Suomalaisille ja norjalaisille toimijoille ruotsalaisten äkkijarrutus tuli yllätyksenä.

– Ruotsin vaalit ovat olleet monellakin tapaa yllätykselliset. Siitä kai tämä kertoo, Alpo Merilä BusinessOulusta toteaa.

– Ruotsalaiset ovat ilmoittaneet, että nyt kun vaalitulos on tiedossa, lentoreitin avaamisen ajankohtaan palataan vasta, kun poliittinen tilanne selviää.

Jatkoaikataulua määrittää nyt se, kuinka nopeasti Ruotsissa hallitusneuvottelut etenevät.

– Tässä vaiheessa ei vielä osata sanoa, että miten nopeasti Ruotsissa hallitusneuvottelut kestävät. Siellähän myös maakuntahallinto kytkeytyy vaaleihin, Merilä toteaa.

Lennot käyntiin ennen vuodenvaihdetta?

Tromssassa oli tarkoitus järjestää esimerkiksi Suomi-viikko lokakuun puolivälissä, lentoreitin avauduttua.

– Meillä on harkinnassa, että kannattaako viikkoa järjestää ollenkaan, jos lentoreitti ei ole käytettävissä, Merilä toteaa.

Kuinka pitkä viivästyksestä tulee, voi nyt vain arvailla.

– En minä usko, että se yli vuodenvaihteen menee. Tässä puhutaan viikoista. En usko, että millään poliittisella liikkeellä on varaa tyssätä tätä pohjoisskandinaavista kasvua.