Helsinki kipuaa maailman parhaimpien yliopistojen listalla

Helsingin yliopisto on noussut sijalle 67 brittiläisen koulutusyhtiö Quacquarelli Symondsin vuosittaisessa korkeakouluvertailussa.

Kotimaa
Helsingin yliopiston ovi.
Yle

Helsingin yliopisto kipuaa sijalle 67 maailman parhaimpien yliopistojen vertailussa. Viime vuonna Helsinki sijoittui brittiläisen koulutusyhtiö Quacquarelli Symondsin vuosittaisessa korkeakouluvertailussa (siirryt toiseen palveluun) sijalle 69.

Tutkimuksessa arvioidaan tutkimusta, opetusta, opiskelijoiden työllistymistä ja kansainvälisiä yhteyksiä. Mukana on yli 800 yliopistoa.

Helsinki on ainoa suomalainen yliopisto, joka pääsee maailman sadan parhaimman joukkoon. Pohjoismaista listalle yltävät myös Kööpenhaminan yliopisto, joka on sijalla 45, Lundin yliopisto sijalla 60, Uppsalan yliopisto sijalla 81 ja Århusin yliopisto sijalla 96.

Kärkisijoja hallitsevat yhdysvaltalaiset ja brittiläiset yliopistot. Kirkkaimman sijan QS:n vertailussa valtaa Massachusettsin teknologian instituutti.

Vertailun tarkoituksena on auttaa opiskelijoita vertailemaan yliopistoja kansainvälisesti. Vertailu julkaistiin tiistaina 10 kertaa.