Lastenkotiin liittyvää Facebook-kirjoitusta tutkitaan epäiltynä kunnianloukkauksena

Facebookissa on levinnyt tuhansia jakoja saanut Koillis-Savossa sijaitsevaa lastenkotia koskeva kirjoitus, jonka mukaan lapsia ei kohdella asiallisesti kyseisessä laitoksessa. Facebook-kirjoitusta tutkitaan tässä vaiheessa epäiltynä kunnianloukkauksena.

Kotimaa

Poliisi tutkii epäiltynä kunnianloukkauksena Facebookissa laajalle levinnyttä kirjoitusta Koillis-Savossa sijaitsevasta lastenkodista. Kirjoituksen mukaan lastenkodissa kohdeltaisiin lapsia epäasiallisesti. Kirjoitus on jaettu Facebookissa tuhansia kertoja.

Lastenkodin henkilöstö on tehnyt Facebook-kirjoituksesta rikosilmoituksen, jota tutkitaan tässä vaiheessa epäiltynä kunnianloukkauksena. Poliisilla on tiedossa tekstien kirjoittajat. Poliisille ei ole tehty rikosilmoitusta lastenkodin toiminnasta.

– Poliisin tutkinta on alkuvaiheessa, eikä asiasta ole vielä enempää tiedotettavaa, rikoskomisario Markus Taskinen toteaa.

Lastenkodin johtaja kertoi Yle Savolle, ettei Facebook-kirjoitus pidä paikkaansa ja että kirjoitus on kärjistetty. Lastenkodista on oltu yhteydessä poliisin lisäksi sosiaalitoimeen, aluehallintovirastoon ja lastenkodissa asuvien lasten omaisiin.

Asiasta on johtajan mukaan keskusteltu lastenkodissa työntekijöiden ja lasten kanssa ja aiheesta on tullut lastenkotiin myös monia kyselyitä. Johtajan mukaan muut lapset ja työntekijät ovat hämmentyneitä kirjoittelusta.