1. yle.fi
  2. Uutiset

TPS ja Inter iskevät yhteen jumbofinaalissa

TPS:n ja Interin välisestä paikallisottelusta ei panoksia puutu. Molemmat joukkueet taistelevat kynsin ja hampain sarjapaikastaan.

urheilu
Jalkapallomaalivahti torjuu palloa.
Joonas Alanne / Yle

Kun jalkapalloliigakautta on jäljellä enää vain kuusi kierrosta, pelataan TPS:n ja Interin välillä kauden kolmas paikallisottelu. Molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä, sillä kumpikaan osapuolista ei ole varmistanut vielä sarjapaikkaansa ensi kaudelle.

Honka pitää sarjan perää samoissa pisteissä TPS:n kanssa, mutta ero Interiin on vain neljä pistettä. TPS nousisi voitollaan vain pisteen päähän Interistä, kun taas Inter pystyisi kasvattamaan piste-eroa seitsemään pisteeseen.

Interin kapteeni ja ykkösmaalivahti Magnus Bahne vakuuttaa, ettei joukkueessa liiaksi murehdita ennakkoasetelmia.

– Täytyy keskittyä siihen hetkeen eikä tavallaan edes miettiä, että siinä on juuri TPS vastassa. Sikäli on myös uusi tilanne, että ei tule heti mieleen, koska omalla uralla olisi oltu tässä tilanteessa, että derby tulossa ja asetelmat on mitkä on, Bahne sanoo.

Takavuosina TPS oli paikallisotteluissa niskan päällä, mutta tällä kaudella Inter onnistui kaatamaan mustavalkoiset ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen. Tämän kauden kaksi aiempaa kohtaamista Inter on vienyt nimiinsä niukoin numeroin 3–2 ja 2–1.

– Kyllä me lähdemme selkeästi haastamaan. Jos mietitään Interiä, se taitaa olla HJK:n jälkeen toiseksi kallein joukkue ja sen piti olla HJK:n haastaja numero 1. On selvää, että he ovat ennakkosuosikkeja. Aikamoinen tähtisikermä Suomen kentille, mutta joku ei siellä ole matchannut. Se on sitten meidän poikasille hyvä paikka päästä kiusaamaan, TPS:n kapteeni Jukka Lehtovaara sanoo.

FC TPS:n pelaajat harjoittelevat.
Joonas Alanne / Yle

Interillä pitkä kuiva kausi

Inter on pelannut kymmenen viimeistä otteluaan ilman voittoa, kun taas TPS on hävinnyt vain kahdesti viimeisen kymmenen ottelun aikana.

– Meillä on kolme edellistä liigapeliä, eikä ole tehty maaliakaan ja silloin on myös vaikeaa voittaa pelejä. Silloin korostuu se, ettei saa tapahtua virheitä omassa päässä. Ja jos näin käy, on ollut vaikeaa nousta sieltä, Bahne tuumaa.

Kupittaan jalkapallostadionille odotetaan mukavasti yleisöä. Kesäkuussa käydyssä kauden ensimmäisessä derbyssä paikan päällä oli 5 063 katsojaa, mutta heinäkuisen paikallistaiston näki 3 613 silmäparia.

Lue seuraavaksi