Ely-keskusten yt-neuvottelujen vaikutukset Lappiin epäselvät

Valtio ilmoitti tiistaina aloittavansa mittavat yt-neuvottelut Ely-keskuksissa eli elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksissa. Lapin Ely-keskuksessa työskentelee 283 henkilöä.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY)
Ely-keskuksen lippu.
Yle

Jättimäisten yt-neuvottelujen vaikutukset alueellisiin ely-keskuksiin ovat vielä epäselvät.

– Meille on tänään [tiistaina] annettu ilmoitus yt-neuvotteluista, mutta ei vielä mitään yksityiskohtia, Lapin Ely-keskuksen ylijohtaja Pirkko Saarela sanoo.

Lapin ely-keskuksella on toimipisteet Rovaniemellä ja Kemissä, lisäksi on muutamia pienempiä toimipaikkoja eri puolilla Lappia. Rovaniemellä työskentelee noin 250 henkilöä ja Kemissä parikymmentä henkilöä. Yhteensä Lapin Ely-keskuksella on 283 työntekijää.

Myös työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Taina Susiluoto on hyvin varovainen sanoissaan. Hän ei halua kommentoida, miten leikkaukset osuvat eri alueisiin, tai esimerkiksi sitä, ollaanko joitakin Ely-keskuksia lakkauttamassa kokonaan.

– Nyt on aivan liian ennenaikaista ottaa kantaa näihin asioihin, Susiluoto sanoo.

Ely-keskuksia on kaikkiaan 15 eri puolilla maata ja ne hoitavat muun muassa liikenteen ja maanteiden, ympäristöasioiden sekä yritysneuvonnan alueellisia viranomaistehtäviä.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkia Ely-keskuksia. Kaikkiaan yt-neuvottelujen piiriin kuuluu 3 300 työntekijää ja vähennystarpeen arvioidaan olevan yli 700 henkilötyövuotta.