Joko sinä osaat? Näin neulot kahta sukkaa yhtä aikaa

Innokkaat neulomisen harrastajat taitavat monenlaisia tekniikoita. Kun tavanomaiset haasteet eivät riitä, tarttuu taitava neuloja yksiin pyöröpuikkoihin ja neuloo samalla kertaa vaikka kaksi sukkaa.

Kotimaa
Magic loop -tekniilla voi neuloa vaikkapa kahdet lapset yhtä aikaa.
Suvi Helander neuvoo, miten pyöröpuikoilla voidaan neuloa kahta sukkaa yhtä aikaa.

Käsityöneuvoja Suvi Helander istuu Joensuun Taitokorttelin Kauppaneuvoksen kahvilassa ja neuloo. Käsissä on yhdet pyöröpuikot, edessä kaksi lankakerää. Tarkkasilmäinen katsoja huomaa, että samoissa puikoissa on syntymässä kaksi sukkaa yhtä aikaa. Moni ohikulkija pysähtyy seuraamaan neulomista, uskaliaimmat ottavat kännykän esille kuvaamista varten.

– Tämä on magic loop -tekniikka. Pyöröpuikon täytyy olla pitkällä kaapelilla, muuten ei saada mahtumaan siihen kahta sukkaa, Suvi Helander kertoo.

– Silmukat luodaan samalla tekniikalla kuin normaalistikin, mutta kahdelta eri kerältä. Haastava tekniikka, ei tämä ehkä ihan ensimmäisellä kerralla suju. Mutta kun tähän pääsee sisälle, niin tämä on todella antoisaa, Helander vakuuttaa.

–Tasainen pinta, vähemmän uria tulee neulokseen. Ja jos on ongelmana toisen sukan syndrooma eli ei saa aikaiseksi tehtyä kuin toisen sukan kun motivaatio loppuu, niin tässä ne tulee yhtä aikaa. Kaikki kommervenkit, levennykset ja kavennukset tulee tehtyä samalla tavalla molempiin sukkiin, Helander luettelee tekniikan hyviä puolia.