Viikko verkossa – Miten netti mullisti elämämme?

Toimittaja Ville Vaarne elää viikon ajan netissä. Hän hoitaa työnsä, opiskelunsa ja sosiaaliset suhteensa pelkästään verkon avulla – eikä poistu asunnostaan. Tarvitseeko ihminen enää mitään muuta kuin nopean laajakaistan?

Viikko verkossa

Ylen toimittaja Ville Vaarne kokeilee viikon ajan nettielämää. Kokeilun tavoitteena on selvittää, voiko netissä elää niin, ettei tarvitse poistua kertaakaan kotiovesta.

Netistä voi nykyään tilata kotiin ruokaa. Netin kautta voi käydä lääkärissä. Netissä voi tavata elämänkumppanin ja olla läsnä työpaikan palaverissa. Riittääkö nopea laajakaista elämiseen, vai tarvitaanko muutakin?

Internet on lyhyessä ajassa mullistanut sen, miten käytämme aikaamme niin töissä kuin kotonakin. Muistatko, milloin menit ensi kertaa nettiin? Vai kuulutko siihen sukupolveen, joka on aina ollut netissä?

Testaa, miten netti mullisti elämäsi

Ovatko ihmiset koukussa nettiin, vai onko kyse siitä, että netti on vapauttanut meidät pitämään yhteyttä toisiinsa entistä paremmin? Näitä asioita pohditaan tälle sivulle tulevissa artikkeleissa.

Sivulle kerätään juttuja muun muassa verkkolääkäristä, etätyöstä, verkkokaupasta, verkko-opiskelusta ja internet-taiteesta.

Villeen saa Viikon aikana yhteyden Twitterissä @villevaarne (siirryt toiseen palveluun) tai #viikkoverkossa (siirryt toiseen palveluun) Hänelle voi myös kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen ville.vaarne@yle.fi tai keskustella hänen kanssaan alla olevassa chatissa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Chat

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.