Ylä-Savon sote varaisi puolitoista miljoonaa Iisalmen terveyskeskuksen kehittämiseen

Rahaa uppoaa rakennuksen peruskorjaukseen ja toimitilamuutoksiin. Suunnitelmissa on perustaa Iisalmeen Terveyskampus, jossa potilas saisi tarvitsemansa palvelut nykyistä sujuvammin.

Iisalmi
Iisalmen terveyskeskus ja Ylä-Savon soten hallintorakennus ulkoa.
Kati Myöhänen / Yle

Ylä-Savon sote-kuntayhtymä esittää Iisalmen kaupungille 1,4 miljoonan euron määrärahan varaamista Iisalmen terveyskeskuksen peruskorjaukseen ja toimitilamuutoksiin.

Yhtymähallitus valmistelee Terveyskampus-hanketta, jonka tavoitteena on keskittää terveyskeskuksen, sosiaalitoimen ja sairaalan toiminnot yhä tiiviimmin nykyisen aluesairaalan yhteyteen.

Suunnitteilla olevassa Terveyskampuksessa potilas saisi palvelut sujuvammin, ns. yhden luukun periaatteella. Käytännössä esimerkiksi odottava äiti voisi saada naistentautien erikoislääkäripalvelut äitiysneuvolan yhteydessä. Toimintojen muutoksella pyritään pois turhista lähete- ja jonokäytännöistä.

Ylä-Savon sote ei aio tehdä uusia investointeja vaan tarkoituksena on tiivistää ja saneerata olemassa olevia tiloja. Hankkeeseen liittyy mm. Koljonvirran sairaalan lakkauttaminen .

Lopullinen kanta ja esitykset hankkeeseen muodostuvat kuntayhtymän valtuustossa ja Iisalmen kaupunginvaltuustossa investointiohjelmien käsittelyn yhteydessä tämän syksyn aikana.