Klassikkokitara säilyttää arvonsa

Toinen toistaan upeampia Gibsoneita tuotiin musiikkiharrastajien nähtäville oululaisessa musiikkiliikkeessä.

Kotimaa
Kitarat; Gibson; kitaraliike; kitaroita; soittimia

Oulussa vieraili useita klassikkokitaroita. Kokonaisuudessaan Gibsonin kitarakiertue esitteli vajaat viitisenkymmentä kitaraa, joista parisenkymmentä on legendaarisen Gibson-merkin klassikoita ja harvinaisuuksia. Gibson-kiertue vierailee yhteensä seitsemällätoista paikkakunnalla. Akustista kitaraa paikalla oli kokeilemassa myös kitaristilaulaja ja multi-instrumentalisti Arto Louhela.

– Harvoin täällä Oulun perällä näin hyviä kitaroita pyörii, ja vielä näin monta yhtä aikaa. Loistavia ovat! Ihan mistä tahansa kaulalta soittaa, niin pysyvät vireessä, Louhela sanoo.

Ei nykypäivän kotkotuksia

Osa Gibson-kitaroista on muutamien tuhansien eurojen harvinaisuuksia. Esillä on muun muassa yksilöitä, joita pohjoismaissa ei ole ollut koskaan aiemmin esillä. Amerikassa Gibsonin tehtaalla on yhä käytössä lähes sata vuotta vanhoja kitaroiden valmistukseen käytettäviä laitteita, kertoo Hannu Tirronen Into-Luthman oy:stä.

– Nyt ei puhuta mistään modernista tekniikasta, vaan perinteestä, mitä ei voida kopioida, eikä ihan noin vaan keksiäkään, Tirronen sanoo.

Hyvä kitara säilyttää arvonsa

Kitaristit hakevat kitaroista usein omaa soundia ja oikeaa fiilistä. Kitaroiden aatelistoon kuuluvissa kitaroissa säilyy hyvin myös arvo, kertoo soitinmyyjä Petri Mäntynenä Oulun Soitin ja tarvike -liikkeestä.

– Gibsonkin on arvokitara ja säilyttää hyvin arvonsa. Edullisempi Kaukoidässä valmistettu kitara, sen hintataso on laskenut, mutta kun puhutaan amerikkalaisista Gibsoneista, niiden hintataso ei juurikaan laske. Jotkut kitarakeräilijät ovat laskeneet, että kitaralle voi saada jopa hyvän tuoton arvonnousun myötä, Mäntynenä kertoo.

_Otsikko muutettu 18.9.2014: _

Aiempi otsikko: Kun maailman parhaat kitarat saapuivat kaupunkiin