Hyppää sisältöön

Tampereen pormestari Kevan hallituksen puheenjohtajaksi

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) on nousemassa Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen puheenjohtajaksi. Kokoomuksen puoluesihteerin tehtävät jättävä Taru Tujunen ei lopulta halunnut paikkaa.

Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen on nousemassa Kevan hallituksen puheenjohtajaksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kuntien eläkevakuutuksen, Kevan valtuuskunnan kokoomusryhmä esittää tehtävään Ikosta huomisessa kokouksessa.

Ikonen sanoi Yle Uutiselle vain olevansa käytettävissä tehtävään ja pitävänsä Kevan hallituksen puheenjohtajuutta kunniatehtävänä, jos tulee valituksi.

Kevan kokoomusryhmän vetäjä Miia Antin sanoo, että kokoomuksen puoluesihteerin tehtävästä lähdössä olevan Taru Tujusen nimi oli esillä. Hän ei kuitenkaan lopulta ollut itse halukas tehtävään. Vielä aamulla Tujunen sanoi Yle Uutisille, ettei ole ratkaissut kantaansa.

Antinin mukaan tehtävään haluttiin nainen, jolla on laaja kokemus valtion ja kuntien hallinnosta.

Tehtävä vapautui kun aiempi puheenjohtaja Laura Räty (kok.) siirtyi sosiaali- ja terveysministeriksi. Paikka on läänitetty kokoomukselle viime kuntavaalien tuloksen pohjalta.

Tujusen on arveltu vaikuttaneen siihen, että Räty nousi ministeriksi Helsingin apulaiskaupunginjohtajan virasta. Piirileikki olisi voinut näyttää kummalliseslta, jos Tujunen olisi nyt perinyt Rädyn luottamustehtävän.

Vain vähän aikaa on kohusta , jossa Rädyltä vapautuneeseen virkaan soviteltiin kansanedustaja Lasse Männistöä. Tällöin Männistö ja Räty olisivat vaihtaneet paikkoja. Männistö päätti lopulta pysyä kansanedustajana.