1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Urheiluliitto: Porin stadionremontti meni pahasti pieleen

Suomen Urheiluliitto arvostelee Porin stadionin pinnoiteremontin lopputulosta. Liiton mukaan Porin kaupunki on tehnyt virheen ottaessaan huonolaatuisen työn vastaan.

urheilu
Porin stadionin maalisuora maaliviiva juoksurata
Antti Laakso / Yle

Suomen Urheiluliitto arvostelee kovin sanoin Porin stadionin remontin lopputulosta. Liiton mukaan juoksuratojen pinnoitteen uusiminen on epäonnistunut pahasti.

Liiton kilpailupäällikkö Mika Muukka sanoo, että hän ei olisi missään tapauksessa suostunut hyväksymään ja ottamaan vastaan niin huonoa jälkeä kuin minkä Porin kaupunki on hyväksynyt. Muukka kävi tutustumassa kentän remontin lopputulokseen viime viikolla.

– Punaisen materiaalin eli polyuretaanin pitäisi olla tasalaatuista, mutta Porin stadionilla näkyy paljon jopa mustaa alta. Näyttää siltä, että pinnoite on epätasalaatuinen ja karkeuteenkin liittyy ongelmia, Muukka sanoo.

Kalevan kisat eivät vaarassa

Porin stadionin pinnoite uusittiin kesällä vuoden 2015 Kalevan kisojen takia. Työ maksoi kaupungin mukaan 220 000 euroa.

Urheiluliitto sanoo, että Kalevan Kisoja ei aiota perua, vaikka stadionremontin lopputulos epäonnistui. Kilpailupäällikön mielestä suurin ongelma on, että veronmaksajat joutuvat käyttämään lisää rahaa kentän kunnostukseen.

Pinnoitteiden uusimisen jälkeen vastaavia ongelmia harvoin tulee vastaan.

Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukka

– Pinnoite on kovuuden puolesta hyvä juoksijoille, ja Kalevan kisat voidaan pitää. Mutta muuten laatu on huono. Muutaman vuoden päästä korjaustöitä voidaan joutua tekemään uudestaan, jos ei jo ensi keväänä. Kentän kestävyys on huono, Muukka sanoo.

"Jälki huonoa"

Urheiluliiton Mika Muukka sanoo, että yhtä huonoa jälkeä kuin Porissa tulee vastaan "harvemmin". Porin kaupunki vastasi vielä elokuussa urheilijoiden kenttäremontista esittämään arvosteluun, että stadionin pinnoite on hyvässä kunnossa.

Tavaran pitäisi olla priimaa.

Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukka

– Työ on edennyt kaiken kaikkiaan hyvin. Yhden kaivon kohdassa oli epätasaisuutta, ja sitä kohtaa on jouduttu korjaamaan. Pinnoitteen uusimisessa ei ole isompaa ongelmaa, Porin tekniksen palvelukeskuksen rakennuspäällikkö Harri Juhola vakuutti tuolloin.

Muukka on toista mieltä ja sanoo, että pinnoiteremontit onnistuvat yleensä huomattavasti paremmin.

–Pinnoitteiden uusimisen jälkeen vastaavia ongelmia harvoin tulee vastaan. Tavaran pitäisi olla priimaa. Koko kenttä ja varsinkin takasuora ovat epätasalaatuisia eivätkä ole onnistuneet loppuun saakka. Siitä en toki tiedä, mitä tilaaja ja urakoitsija ovat sopineet, Muukka sanoo.

Lue seuraavaksi