1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Ville Niinistö: Maan poliittisessa keskustelussa on todella jotain outoa

Ylen A-studiossa keskiviikkoiltana vierailleet pitkän linjan poliitikot tuomitsivat yksimielisesti ja jyrkästi vihreiden Ville Niinistön lausunnot.

Ville Niinistö budjetin lähetekeskustelussa eduskunnasa 17. syyskuuta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) puolustaa suomettumispuheitaan Facebookissa (siirryt toiseen palveluun). Niinistö näki keskiviikkona talouslehti Financial Timesin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) hallituksen ydinvoimalinjauksissa suomettumisen henkeä.

Ylen A-studiossa keskiviikkoiltana vierailleet pitkän linjan poliitikot Mauri Pekkarinen (kesk.), Pertti Salolainen (kok.) ja Jouni Backman (sd.) tuomitsivat yksimielisesti ja jyrkästi Niinistön lausunnot. Niinistö vastasi arvosteluun Facebookissa illalla.

– Usea vanhan polven poliitikko on ollut pahoillaan yhdestä sanasta (A-studio), mutta ei ole pystynyt kyseenalaistamaan sanallakaan sisältöä, Niinistö kirjoittaa.

Hänen mukaansa on tosiasia, että Suomi näyttäytyy oudossa valossa Euroopan unionissa, jos se panostaa yhteisten Venäjä-pakotteiden keskellä mittavaan ydinvoimalainvestointiin oman energiariippuvuutensa lisäämiseen Venäjästä.

– Venäjä käyttäisi tätä hyväkseen osoittaakseen, että ei EU:ssa pidetäkään kaikissa maissa Venäjän toimintaa mitenkään moitittavana. Näin maan media on jo tehnyt, Niinistö huomauttaa.

Hänen mielestään on outoa, että Rosatom-ydinvoimalaa esitellään automaattisesti ainoana oikeana valintana, kun vaihtoehtona voisi olla kotimaisiin uusiutuviin panostaminen ja energiaomavaraisuuden lisääminen.

– Jos tästä ei Suomessa saa puhua, niin tämän maan poliittisessa keskustelussa on todella jotain outoa. Ne tekevät sen itse, Ville Niinistö kirjoittaa Facebookissa.