1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Juha Vuorinen Kokkolan kaupunginteatterin johtoon – "Turvallinen valinta tähän tilanteeseen"

Filosofian maisteri Juha Vuorinen aloittaa Kokkolan kaupunginteatterin johdossa ensi vuoden elokuussa, kun nykyisen johtajan Sini Pesosen pesti päättyy. Vuorinen johtaa tällä hetkellä teatteria Rovaniemellä. Kokkolassa toivotaan, että Vuorinen saa hiipuvat katsojaluvut nousuun.

Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Kokkolan kaupunginteatterin johtoon haki seitsemän henkilöä, joista kaksi kävi haastattelussa. Teatterin johtokunnan varapuheenjohtaja Janne Jokela kertoo, että Juha Vuorisen (s. 1963) valintaa puolsivat hyvät näytöt katsojalukujen kasvattamisessa.

– Hänellä on hyvät näytöt esimerkiksi Kemistä ja Rovaniemeltä. Hän on semmoinen maakuntateattereiden mies. Hän oli jotenkin turvallinen valinta tähän tilanteeseen, jossa katsojalukumme ovat laskeneet vähän liiankin alas. 

Jokelan mukaan Vuorinen on tuonut näyttämölle hyviä klassikoita ja musikaaleja, jotka ovat vetäneet väkeä teatteriin.

Tuleva johtaja Juha Vuorinen kertoo odottavansa uutta pestiä innokkaalla ja uteliaalla mielellä. Hän ei kuitenkaan usko, että yksi mies riittää katsojalukujen kasvattamiseen.

– Kyllähän se vaatii koko työyhteisön panosta. Meidän pitäisi löytää yhteinen sävel siinä, minkä tyyppistä tehdään ja yhteisesti haluta, että on kivempi tehdä työtä, kun meillä on yleisöä. Jos näin käy, voin luvata jonkinasteista yleisömäärän kasvua.

Tällä hetkellä Rovaniemen teatterissa pyörii esimerkiksi Tiina Lymin käsikirjoittama ja Vuorisen ohjaama tragikomedia S.O.S. Ensi-iltaan on puolestaan tulossa kirjana suurta suosiota saavuttanut Seitsemännen portaan enkeli.

– Kyllä syksyn ohjelmistomme varmaankin kuvastaa sitä, minkä tyyppistä ohjelmistoa tulisin tarjoamaan. Musiikkinäytelmät ovat aika kantavana ajatuksena omassa ohjelmistosuunnittelussani, Vuorinen kertoo.

Vuorisen sopimus on kolmivuotinen kahden vuoden optiolla.