1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oululaispomo haluaa työhön rakkautta ja intohimoa

Tärkein syy hyvälle työilmapiirille ja työpaikalle on se, että koko joukolla on yhteinen unelma ja yhteinen olemassaolon syy. Näin arvioi oululaisen sovelluskehitysyhtiön ZEF Solutionsin toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela.

Kuva: Kati Teirikko /Yle

Hyvä työpaikka tarvitsee yhteisiä maaleja, rakkautta ja intohimoa, sanoo oululaisen ohjelmistokehitysyhtiö Zef Solutionsin toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela, jonka yritys on valloittanut maailmaa muun muassa erilaisia internetpohjaisilla äänestys- ja mielipidemittaussovelluksilla.

Muutaman vuoden ajan toiminut Zef Solutions on osallistunut myös paras työpaikkakilpailuihin. Viime vuonna yritys nousi omassa sarjassaan kisan kuudenneksi.

– Joka aamu, kun porukka pistää jalkansa taloon sisään, se tietää sen ison kuvan, että miksi ne sinne tulee, sanoo Jaakko Alasaarela.

Samat arvot, mutta oma persoona

Hän korostaa myös yhteisten arvojen merkitystä. Tämä heijastuu myös uusien työntekijöiden palkkaamisessa. Tulijan pitää sopia yhteisiin arvoihin ja sen tottunut rekrytoija näkee jo työhakemuksesta.

Alasaarela korostaa kuitenkin, että jokaisen pitää saada olla firmassa oma itsensä. Työssä viihtymiseen vaikuttavat myös muut kuin työasiat. Viihtymisen lähtökohdat ovat kuitenkin jokaisessa itsessään.

– Kyllä se lähtee omasta itsestään, sillä siihen pystyy niin paljon vaikuttamaan, miten asioita lähestyy. Alasaarelan mielestä yrityksen vastuulla on ensisijaisesti luoda puitteet, kuten työtilat, työvälineet ja määritellä toimivat työn kuvat, jotta työolot ovat kunnossa.

– Vastuu yrityksen työhyvinvoinnista ja fiiliksestä on kuitenkin meillä kaikilla, sanoo Alasaarela.

Fiilinki warrior kehittää ilmapiiriä

Kolmisenkymmentä työntekijää Ouluissa ja Espoossa työllistävässä Zef Solutionsissa jokainen työntekijä on viikon ajan vuorollaan erityinen tunnelman rakentaja, fiilinki warrior, jonka vastuulla on koko firman fiilinki.

Hän saa vuorollaan pitää yhteishengestä ja yleisestä viihtymisestä huolta omalla tavallaan.

– Esimerkiksi kun minä olin omassa vuorossani, niin soitin kaikki läpi ja kysyin mitkä on fiilikset ja samalla sain ideoita siitä, miten voitaisiin kehittää. Joku toinen hommasi toimistolle hyvää syötävää ja siivosi paikkoja ja joku aikoi leipoa pullia ja niin edespäin, kuvailee Alasaarela fiilinki warriorin tehtäviä.