1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Pori kiistää stadion-remontin epäonnistuneen – Urheiluliitolta kovaa arvostelua

Rakennuspäällikkö Harri Juhola hämmästyi Suomen Urheiluliiton kannanottoa, jonka mukaan Porin stadionin pinnoitteen uusiminen on epäonnistunut. Pinnoite uusittiin kesällä ensi vuoden Kalevan kisoja varten.

urheilu
Juoksurata Porin stadion
Antti Laakso / Yle

Porin stadionremontista vastannut virkamies kummastelee Suomen Urheiluliiton esittämää arvostelua. Urheiluliitto katsoo, että Porin stadionremontti ja kentän pinnoitteen uusiminen on epäonnistunut.

Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukka totesi Yle Satakunnalle, että hän ei olisi ottanut vastaan niin huonoa ja epätasaista työn jälkeä, kuin mitä Porin kaupunki on stadionremontissa hyväksynyt.

Porin rakennuspäällikkö Harri Juhola sanoo, että hän ei ole aiemmin kuullut vastaavaa arvostelua.

– Arvostelu tuli ihan yllättäen. Kenttää käyttävät urheiluseurat ovat olleet tyytyväisiä. Urakoitsijan kanssa on käyty läpi pienistä yksityiskohdista puutelistoja, mutta kokonaisuudesta ei ole tällaista arvostelua aiemmin kuulunut, Juhola sanoo.

"Pinnoitetta voidaan uusia"

Suomen Urheiluliiton mielestä kentän pinnoite voi mennä hyvin pian siihen kuntoon, että radat joudutaan uusimaan. Viimekesäinen remontti maksoi 220 000 euroa.

Arvostelu tuli ihan yllättäen.

Porin rakennuspäällikkö Harri Juhola

– Korjaustarve nähdään joskus myöhemmin, mutta kenttä on tehty vettä läpäiseväksi. Se voidaan pinnoittaa uudelleen parin vuoden päästä. Ensimmäinen ruiskutus on tarkoituksella harvahko, Juhola sanoo.

Porin rakennuspäällikkö Harri Juhola olisi toivonut, että Suomen Urheiluliitto olisi ottanut kaupunkiin yhteyttä stadionin puutteista. Juhola muistuttaa, että kentän pinnoitteella on joka tapauksessa kahden vuoden takuu.

Porin stadionin juoksuratojen pinnoite uusittiin vuoden 2015 Kalevan kisojen takia. Pinnoite oli 80-luvulta. Suomen Urheiluliiton mukaan kenttää voidaan arvostelusta huolimatta käyttää ensi kesän kisoissa.

Lue seuraavaksi