Rovaniemen teatteripomo vaihtuu taas

Rovaniemen teatterin johtaja Juha Vuorinen on valittu Kokkolan kaupunginteatterin johtajaksi. Vuorisen lähtö oli yllätys, sanoo teatterin hallituksen puheenjohtaja Maarit Airaksinen (kok.).

teatteritaide
Lappia-talon korjaustöitä seuraa Rovaniemen teatterin johtaja Juha Vuorinen
Sauli Antikainen / Yle

Juha Vuorinen jättää Rovaniemen teatterin ja Lapin alueteatteriyhdistyksen. Hänet on valittu Kokkolan kaupunginteatterin johtajaksi.

Vuorinen aloittaa Kokkolassa ensi vuoden elokuussa. Vuorisen sopimus on kolmevuotinen kahden vuoden lisäoptiolla.

Vuorinen sanoo, että lähdön takana ovat esimerkiksi perhesyyt. Hänen perheensä on asunut Keminmaassa Vuorisen Rovaniemi-pestin ajan. Nyt koko perhe muuttaa Kokkolaan.

Vuorisen mukaan myöskään yhteys Rovaniemen kaupunkiin ei toiminut niin hyvin kuin hän olisi toivonut.

Ennen Rovaniemeä Vuorinen toimi neljä vuotta Kemin kaupunginteatterin johtajana.

Rovaniemen teatterin johtajan pesti on ollut tuulinen paikka. Vuorista edeltäneet Vihtori Rämä ja Atro Kahiluoto lähtivät heinäkuussa 2012.

Vuorinen saa kiitosta

Rovaniemen Teatteriyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Maarit Airaksinen sanoo niin teatterin hallituksen kuin kaupungin olevan tyytyväinen Vuoriseen.

– Meillä on kova duuni löytää näin hyvä johtaja kuin Vuorinen on. Hänen aikanaan teatterin katsojaluvut ovat nousseet, vaikka teatteri on ollut remontin takia evakkotiloissa. Toivoin, että Vuorinen olisi vienyt teatterin peruskorjattuun Lappia-taloon vuoden kuluttua, Airaksinen sanoo.

Airaksinen sai kuulla Vuorisen suunnitelmista viime perjantaina, jolloin hän neuvotteli uudesta johtajasopimuksesta. Vuorinen halusi miettiä työpaikan vaihtoa viikonlopun yli ja ilmoitti ratkaisustaan Airaksiselle alkuviikosta.

Vuorisella oli Rovaniemellä 2+1 vuoden mittainen sopimus. Vuorinen on nyt optiovuodellaan, eli kausi Rovaniemen teatterin johdossa tulee olemaan kolme vuotta.

Samanpituiset sopimukset ovat olleet aiemmilla teatterinjohtajilla. Teatteriyhdistyksen hallitus keskustelee uuden johtajan hakemisesta seuraavassa kokouksessaan, joka pidetään seuraavan kahden viikon aikana.

Korjaus kello 16.45: Vuorinen on nyt kolmatta vuottaan Rovaniemen teatterin johdossa. Aiemmin kerroimme virheellisesti, että hän ei käyttäisi optiovuottaan.