"Pitkästä aikaa hyviä uutisia Meri-Lappiin"

Tornion kehittämisyhtiö Team Botnian toimitusjohtaja Jukka Kujalan mielestä Manga LNG -hankkeen investointitukea voi verrata lottovoittoon. Useiden hankkeiden mentyä sivu suun saivat Meri-Lappi ja Tornio lopultakin hyviä uutisia.

Kotimaa
Kuvassa Team Botnian toimitusjohtaja Jukka Kujala
Juha Peltoperä / Yle

Tornion kehittämisyhtiö Team Botnian toimitusjohtaja Jukka Kujala uskoo, että LNG-terminaalin investointipäätöksellä on valtava henkinen merkitys koko seutukunnalle. Monien hankkeiden mentyä seutukunnalta sivu suun on mukava vaihteeksi saada hyviä uutisia alueelle.

– Tätä voi melkein verrata siihen 61,2 miljoonan euron lottovoittoon, Kujala hehkuttaa.

Hänen mukaansa hanke on merkittävä jo suuruusluokkansa vuoksi. Nesteytetyn maakaasun terminaalin rakentaminen Röyttään työllistää rakennusaikana satoja ihmisiä.

Tätä voi melkein verrata siihen 61,2 miljoonan euron lottovoittoon.

Jukka Kujala

– Lisäksi tarvitaan esimerkiksi majoituskapasiteettia ja kuljetuspalveluja. Miljoonahankkeella on myös huomattavat kerrannaisvaikutukset, muistuttaa Kujala.

Sitä, onko LNG-tekniikasta saatavissa alueelle jopa kokonaan uudenlaista teollisuutta tai toimintaa, on vielä varhaista arvioida. Kujala on kuitenkin varma siitä, että merilappilaisista yrityksistä löytyy vaativassa teollisuusrakentamisessa tarvittavaa osaamista.

– Tornio ja koko seutukunta on teollisuuden ja teollisuuspalvelujen keskittymä, joten en epäile ollenkaan etteikö seutukunnalta löytyisi tekijöitä tämän hankkeen läpiviemiseen, Kujala sanoo.