Avi: Särkänniemen delfinaario saa jatkaa eläintarhaluvalla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan Särkänniemen delfinaario voi jatkaa eläintarhaluvalla, vaikka sen toiminta osittain muistuttaakin sirkusta. Viranomaiset eivät löytäneet puutteita delfinaarion toiminnasta.

Kotimaa
Särkanniemen huvipuiston delfinaarion allas.
Särkänniemen huvipuiston delfinaarion allas. Minna Raitavuo / Lehtikuva.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on selvittänyt, onko Särkänniemen delfinaario enemmän sirkus kuin eläintarha. Aluehallintoviraston mukaan delfinaarion toiminta muistuttaa sirkusta, koska delfiinit esiintyvät säännöllisesti yleisölle. Tämä yksistään ei kuitenkaan tee siitä sirkusta, joten delfinaario voi jatkaa nykyisellä eläintarhaluvalla.

Läänineläinlääkäri Hanna Kukkola pitää hyvänä sitä, että delfinaarion toiminta on järjestetty eläintarhaksi.

– Eläintarhalupa edellyttää delfinaariolta enemmän kuin sirkuslupa edellyttäisi. Eläintarhan tulee osaltaan edistää luonnonvaraisen eläimistön suojelua ja biologisen monimuotoisuuden säilymistä, Kukkola sanoo aluehallintoviraston tiedotteessa.

Aluehallintovirasto tarkasti delfinaarion toiminnan viimeksi tänä kesänä. Viranomaiset eivät löytäneet puutteita toiminnasta.

Evira tulkitsi aiemmin, että delfinaario olisi enemmän sirkus kuin eläintarha, minkä vuoksi toimintaluvan myöntävä aluehallintovirasto otti nyt kantaa asiaan.