1. yle.fi
  2. Uutiset

Microsoft ei kerro paikkakuntakohtaisia irtisanomislukuja Suomesta

Paikkakuntakohtaisista vähennyksistä ei vielä haluta kertoa. Suomessa kokonaisvähennystarve on 1 050 työpaikkaa.

talous
Microsoftin tehdas Salossa
Kimmo Gustafsson / Yle

Microsoft kertoi heinäkuussa vähentävänsä maailmanlaajuisista toiminnoistaan enimmillään 18 000 työntekijää seuraavien 12 kuukauden aikana.

Näistä noin 13 000 työpaikan vähentäminen käynnistettiin heinäkuussa.

Torstaina aloitettiin irtisanomisprosessin toinen vaihe, jossa vähennetään 2 100 työpaikkaa. Nämä moniin eri liiketoimintayksiköihin ja maihin jakautuvat vähennykset ovat Microsoftin mukaan osa 18 000 työpaikan kokonaisvähennystarvetta.

– Suomessa Microsoft sai elokuun lopussa päätökseen Microsoft Devices Group -liiketoimintaa ja siihen liittyviä toimintoja koskevat yt-neuvottelut ja kerroimme että kokonaisvähennystarve Suomessa on enimmillään 1 050 työpaikkaa, kertoo Microsoftin viestintäjohtaja Camilla Lindfors Yle Uutisille.

– Paikkakuntakohtaisia vähennyksiä Oulun toimipisteen sulkemista lukuun ottamatta emme ole kommentoineet tarkemmin, koska meillä on edelleen avoimia työpaikkoja. Resurssointi on eri yksiköissä vielä kesken ja pyrimme luonnollisesti uudelleensijoittamaan mahdollisimman paljon niitä työntekijöitä, joilla vielä ei ole uudessa organisaatiossa nimettyä tehtävää. Microsoft tarjoaa vaihtoehtona taloudellisia tukipaketteja niille työntekijöille, jotka ovat menettämässä työpaikkansa.

– Lisäksi tarjoamme uudelleen työllistymistä tukevia palveluita, kuten esimerkiksi tukea uuden työpaikan löytämisessä ja uraneuvontaa.

Muutokset on suunniteltu toteuttavaksi pääosiltaan vuoden 2014 loppuun mennessä. Lindforsin mukaan Suomi on Microsoftin puhelintoiminnan tutkimuksen ja tuotekehityksen sekä innovaatiokehityksen avainpaikka. Toiminnot keskittyvät seuraaviin yksiköihin: Salon yksikkö keskittyy tulevaisuuden kalliimman hintaluokan Lumia-valikoimaan ja Tampere keskittyy edullisemman hintaluokan Lumia-laitteisiin ja peruspuhelimiin

Avainteknologioiden kehitystyö keskitetään Tampereen ja Salon yksiköihin. Espoon yksikkö keskittyy sovelluskehitykseen.

Lue seuraavaksi