Fiskars vähentää Wärtsilä-omistustaan ja lupailee lisäosinkoa

– Fiskarsin strateginen tavoite on tulla maailmanluokan kuluttajatuoteyhtiöksi, sanoo Fiskarsin toimitusjohtaja Kari Kauniskangas. Lupaus lisäosingosta siivitti osakekurssin kiitoon. Wärtsilän pääomistajaksi nousee Wallenbergien sijoitusyhtiö Investor.

talous

Fiskars-konserni pienentää omistustaan konepajakonserni Wärtsilässä ja keskittyy kuluttajatuotestrategian toteuttamiseen.

Fiskarsin ja Investorin yhteisyritys Avlis ovat sopineet kaupasta, jolla Investor ostaa Avlikselta 15,8 miljoonaa Wärtsilän osaketta.

Kaupan jälkeen Fiskarsin ja Investorin yhteisyritysrakenne puretaan ja Fiskarsille jää vain 5,01 prosenttia Wärtsilän osakkeista.

Fiskarsille koituu järjestelystä 450 miljoonan euron kertaluonteinen myyntivoitto. Fiskarsin hallitus ehdottanee osakkeenomistajille ylimääräistä osinkoa.

Kaupan toteuduttua Investorin osuus Wärtsilässä on lähes 17 prosenttia osakkeista, ja näin Investorista tulee Wärtsilän suurin osakkeenomistaja.

Investor on vanha, ruotsalaisen Wallenbergin suvun hallitsema sijoitusyhtiö.

– Fiskarsin strateginen tavoite on tulla maailmanluokan kuluttajatuoteyhtiöksi, sanoo Fiskarsin toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Fiskarsin osake oli iltapäivällä yli 15 prosentin nousussa.