1. yle.fi
  2. Uutiset

Siilinjärveläiselle Mikko Niskaselle kultaa judossa Special Olympics -kisoissa

Siilinjärveläinen judoka Mikko Niskanen on voittanut kultaa judossa kehitysvammaisten Special Olympics Euroopan kesäkisoissa Belgiassa. 24-vuotiaalla Niskasella on hallussaan kaksi pronssia maailmankisoista.

urheilu
Siilinjärveläinen judoka Mikko Niskanen Special Olympics -kisoissa Belgiassa 2014
Lauri Jaakkola

Siilinjärveläinen judoka Mikko Niskanen on voittanut kultaa judossa kehitysvammaisten Special Olympics Euroopan kesäkisoissa Belgiassa. 24-vuotias Niskanen voitti torstaina kaikki viisi ottelua ja toi kullan Suomeen omassa divisioonassaan.

– Ihan hyvältä tuntuu. Ensimmäinen kulta nyt, ennen ei ole tullut. Voitin jopa 70-kiloisen miehen, Niskanen iloitsee mestaruudestaan.

Kuopion Judoseura Sakuraa edustavalla Niskasella on hallussaan kaksi pronssia aiemmista Special Olympics Maailmankisoista. Niskanen on voittanut pronssia Shanghaissa vuonna 2007 ja Ateenassa vuonna 2011.

Niskasen paikallinen valmentaja on Kuopion Judoseura Sakuran Aku Seppänen. Niskanen on aloittanut judoharrastuksen 11-vuotiaana ja hänellä on hallussaan vihreä vyö.

Kehitysvammaisten Special Olympics Euroopan kesäkisoissa Belgian Antwerpenissä kilpailee yhteensä noin 2 000 urheilijaa. Suomesta kisoissa on mukana 35 urheilijaa. Suomalaiset kisaavat uinnissa, yleisurheilussa, judossa, koripallossa ja jalkapallossa.

Ensimmäiset Special Olympics -kisat on järjestetty vuonna 1968 Chicagossa nimellä Chicago Special Olympics.

Niskanen lähtee hakemaan kultaa Los Angelesista

Niskanen saapuu Belgiasta kotimaahan sunnuntaina Suomen joukkueen mukana. Laakereilleen mies ei jää lepäämään, vaan treenit jatkuvat, sillä Niskasen tähtäimessä ovat vuonna 2015 järjestettävät kehitysvammaisten Special Olympics Maailmankisat.

Niskanen on valittu edustamaan Suomea vuoden päästä Los Angelesissa pidettäviin kesäkisoihin. Niskanen janoaa kisoista kirkkainta mitalia.

– Kultaa lähden hakemaan. Kovaa treeniä vaatii, käyn pari kertaa viikossa Kuopiossa treenaamassa, Siilinjärvellä asuva Niskanen toteaa.

Lue seuraavaksi