1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lahtelaismiehelle ehdollista törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Vastaaja oli 15-vuotiaan kanssa sukupuoliyhteydessä kolmesti. Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi miehelle määrättiin yhdyskuntapalvelua. Hän joutuu myös maksamaan vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Lahdessa asuvan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Teot tapahtuivat viime vuonna, jolloin tuomittu oli 26-vuotia ja uhri 15-vuotias.

Osapuolet tutustuivat opintojen yhteydessä, mutta he eivät seurustelleet keskenään. Vastaaja oli 15-vuotiaan kanssa sukupuoliyhteydessä kotonaan kolmena eri kertana. Asianomistaja kertoi tapahtumista terveydenhuollon ammattilaiselle.

Tapauksesta esitetty näyttö perustuu asianomistajan ja kahden todistajan kertomuksiin.

Mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen yhdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi. Sen lisäksi tuomitulle määrättiin yhdyskuntapalvelua 60 tuntia. Vastaajalla ei ole aiempaa rikostaustaa.

Uhrille mies joutuu maksamaan 3500 euroa aiheutetusta kärsimyksestä ja 5000 euroa traumaperäisestä, tilapäisestä haitasta. Tuomitun on myös maksettava asianomistajan oikeudenkäyntikulut, yhteensä 1159,40 euroa.