Taisteluananas on miesten hiustyyleistä trendikkäin

Usein ajatellaan, että miehet eivät juurikaan hiuksiaan muotoile, mutta tämä ei ainakaan kaikkien osalta pidä paikkaansa. Opiskelijat kertovat, kuinka hoitavat hiuksiaan.

Kotimaa
Parturi Mika Tirronen kuivaa Santeri Mattilan hiuksia.
Yle / Elina Kinos

Taisteluananakseksikin kutsuttu hiustyyli on vuonna 2014 miesten hiusrendeistä eräs suosituimmista. Tyylissä hiukset ovat sivuilta lyhyiksi ajetut, ja päälaelta hiukset ovat pidemmät muistuttaen hieman ananaksen tupsua.

Virallisesti pompadour-nimellä kulkeva hiustyyli on syntynyt jo 1700-luvulla, mutta sen variaatioita on ollut muodissa aina aika ajoin. 1950-luvulla Elvis oli tunnettu ananastukastaan, ja nyt monet julkisuuden henkilöt, kuten Benjamin Peltonen ja David Beckham kantavat pompadour-tyyliä ylpeinä.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kemiantekniikkaa opiskeleva Olli Kauppinen luottaa hiustyylissään tähän pompadour- eli taisteluananastrendiin.

– Yleensä seuraan, mitä muut tekevät ja mikä tällä hetkellä on in. Parturin kanssa sitten katsomme, mikä näyttää hyvältä, hän toteaa.

Siilitukkakin on yhä suosittu

Saimaan ammattikorkeakoulussa fysioterapiaa opiskelevat Tuomas Nurminen ja Tommi Koistinen luottavat myös lyhyeen tukkaan.

–Lyhyt tukka on helppohoitoinen, eikä sitä tarvitse aamuisin laitella, Tuomas toteaa.

Helppohoitoisuus on myös Tommi Koistisen mukaan positiivista lyhyessä hiustyylissä. Lisäksi se on käytännöllinen.

– Tulee urheiltua paljon, ja sen myötä käyn suihkussa päivittäin monta kertaa. Pysyy siten päänahkakin hyvässä kunnossa.

Kumpikaan ei kuitenkaan myönnä vaihtavansa tukkatyyliään viimeisimpien trendien mukaan, vaan molemmat luottavat omaan tyyliinsä.

Jutun kirjoittaja on toimittajaharjoittelijana Yle Etelä-Karjalan toimituksessa.