Mitä ihmettä? Harry Potterilla ja Aku Ankalla on suomalaiset puhelinnumerot

Suomalaisesta numeropalvelusta löytyvät ainakin Harry Potterin ja Aku Ankan puhelinnumerot. Kuvitteellisten hahmojen nimiä voi käyttää puhelinliittymän käyttäjänä.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2 Kuva: Warner Bros Entertainment

Numeropalvelusta hakemalla löytää useita kuvitteellisten hahmojen tai henkilöiden suoria puhelinnumeroita. Suomalaiset puhelinnumerot ovat ainakin Harry Potterilla, joulupukilla, Chuck Norrisilla sekä Aku ja Iines Ankalla.

– Vuosien varrella on tullut vastaan ainakin Batman Gotham Citystä, palvelukehitysjohtaja Miko Stratos Fonectan numeropalvelusta kertoo.

Batmanin nimellä numeroa ei enää löydy, mutta Bruce Waynea voi yrittää tavoitella suorasta numerosta. Jos kuvitteellisen hahmon nimellä on julkinen suomalainen puhelinnumero, Fonecta voi yhdistää asiakkaan tälle.

Jos asiakas haluaa, asiakaspalvelija yhdistää vaikka Harry Potterille.

Fonectan palvelukehitysjohtaja Miko Strato

– Jos asiakas haluaa, asiakaspalvelija yhdistää vaikka Harry Potterille. Melko harvoin tällaista tosin tapahtuu, Miko Stratos toteaa.

Miten Batmanin nimellä voi avata liittymän?

Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkki muistaa, että heidän asiakkaanaan oli joskus jediritari Luke Skywalker. Liittymää ei voi varsinaisesti omistaa valenimellä, mutta sen käyttäjänä voi olla periaatteessa millä tahansa nimellä.

– Liittymän omistajan ja laskunsaajan tiedot tarkistetaan. Liittymän voi siis avata vain oikea henkilö omilla tiedoillaan, mutta käyttäjä voi itse määrittää vapaasti numeropalvelussakin näkyvän käyttäjänimen, Jan Virkki selvittää.

Operaattoreiden asiakaspalvelijat tuskin kirjaavat liittymän käyttäjäksi joulupukkia, mutta operaattoreiden itsepalvelut netin kautta ovat mahdollistaneet vitsien läpi pääsyn.

– Tätä voisi verrata sähköposti-osoitteen valintaan. Käyttäjä on itse vastuussa valitsemastaan nimestä, Jan Virkki sanoo.