1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaiset syyttää Yleä provosoinnista vahingontekoon

Perussuomalaisten mukaan Yle:ssä haastateltu rehtori on leimannut perussuomalaisia ja yllyttänyt näin anarkisteja rikkomaan puolueen Helsingin piirin tiloja.

politiikka
Perussuomalaisten Helsingin piirin toimisto.
Perussuomalaisten Helsingin piirin toimisto 19. syyskuuta.Jari Lam / Lehtikuva

Perussuomalaisten puoluevirkailijan, Matti Putkosen ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan puolueen jäseniä on viime päivinä häiritty toritapahtumissa ja lopulta Helsingin piirin toimiston tiloja on rikottu. Poliisin mukaan rikosilmoitus on tehty ikkunan särkemisestä.

He pitävät tapahtunutta hyökkäyksenä perussuomalaisia kohtaan ja syykin on selvä: Yleisradio on ohjelmissaan provosoinut ihmisiä puoluetta vastaan.

– Liikehdintäa alkoi selvästi Ruotsin vaalien jälkeen ja nimenomaan Yleisradion erilaisten keskustelujen jälkeen. Erilaisissa ohjelmissa, joissa käsiteltiin Ruotsin vaaleja ruvettiiin tekemään yhtäläisyyksiä ruotsidemokraatit, fasistit ja sitten perussuomalaiset, Matti Putkonen sanoo.

Putkonen puhuu hyökkäyksistä ja syyttää erityisesti Ylen haastattelemaa Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenbergiä, joka pohti muun muassa perussuomalaisten ja ruotsidemokraattien arvoja.

Perussuomalaiset kiistävät olevansa millään lailla edes tekemisissa ruotsidemokraattien kanssa.

Valtiovallalta vaaditaan ylimääräistä tukea turvatason nostamiseksi

Perussuomalaisten puoluetoimistossa nähdään Helsingin piiritoimiston ikkunan rikkominen varoittavana alkuna, jos ilmiötä ei lopeteta alkuunsa. Teosta internetissä vastuun ottanutta anarkistiryhmää puolue pitää vasemmistolais-punavihreänä. Perussuomalaisten mukaan ryhmä on aloittanut järjestäytyneen hyökkäyksen perussuomalaisia vastaan.

Puolue ei luota julkiseen turvaan, koska perussuomalaisten mielestä poliiseilla ei ole riittävästi resursseja. Puolue onkin nyt ostanut itselleen lisää turvapalveluja ja vaatii siihen ja vahinkojen korjaamiseen valtiolta rahallista korvausta.

Sattumalta juuri viime viikolla perussuomalaiset teki hallitukselle välikysymyksen poliisipalvelujen riittämättömyydestä. Helsingin poliisi tutkii ikkunan kivittämistä vahingontekona.

Lue seuraavaksi