1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ukraina

Ukrainan rauhanneuvottelut jatkuvat taas Minskissä

Ukrainan sodan osapuolet yrittävät saada aikaan yhteisen pöytäkirjan väkivaltaisuuksien lopettamisesta.

Ukraina
Neuvotteluja tulitauon aikaansaamiseksi Itä-Ukrainaan käytiin perjantaina Valko-Venäjän Minskissä.
Neuvotteluja Itä-Ukrainan konfliktin ratkaisemiseksi käytiin myös syyskuun alussa Valko-Venäjän Minskissä.Vasili Maximov / AFP / Lehtikuva

Ukrainan sodan lopettamiseksi perustettu yhteysryhmä on aloittanut kokouksensa Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä.

Kokoukseen osallistuvat Ukrainan entinen presidentti Leonid Kutshma ja Venäjän Ukrainan-suurlähettiläs Mihail Zubarov sekä neljä Itä-Ukrainan separatistijohtajaa, heidän joukossaan Donetskin ja Luhanskin ns. kansantasavaltojen johtajat. Välittäjänä toimii Ety-järjestön lähettiläs Heidi Tagliavini.

Kokouksen tavoitteena on laatia yhteinen muistio vaiheittaisista toimista Itä-Ukrainan väkivaltaisuuksien lopettamiseksi, kertoi presidentti Kutshma.

Lisäksi tarkoituksena on Kutshman mukaan keskustella Ety-järjestön roolista. Kutshman mukaan Ety-järjestön tulisi ottaa vastuulleen alueet, joihin perustetaan paikallinen itsehallinto, kertoo uutistoimisto Itar-Tass.

Yhteysryhmä kokoontui edellisen kerran Minskissä 5. syyskuuta. Tuolloin aikaansaatu tulitaukosopimus on pääosin pitänyt ja taistelut ovat suurelta osin loppuneet. Yksittäisiä yhteenottoja on silti ollut lähes päivittäin.

Lähteet: AFP, Itar-Tass

Lue seuraavaksi