Särkänniemi aloittaa yt-neuvottelut

Elämyspuiston myynti laski, vaikka kävijöitä oli tänä kesänä yli 50 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Kotimaa
Näsinneula ja Särkänniemen vuoristorata
Jan Hynnä / Yle

Tampereen Särkänniemi Oy aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Yhtiön toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan neuvotteluilla haetaan noin 2,3 miljoonan euron säästöjä.

Yhtiö arvioi, että yt-neuvottelujen tuloksena vähennetään enintään 25 henkilötyövuotta.

– Käymme läpi kaikki mahdolliset toimenpiteet: töiden uudelleenjärjestämisen, mahdolliset lomautukset ja irtisanomiset, Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan yt-neuvottelujen syynä on Särkänniemen myynnin lasku edellisvuodesta. Myynti laski yli kymmenen prosenttia. Samaan aikaan kävijöitä oli kuitenkin yli 50 000 enemmän kuin edelliskesänä.

Elämyspuistoon pääsi tänä kesänä ensimmäistä kertaa ilman pääsymaksua. Aikaisempina kesinä alueelle on päässyt vain maksullisella aluelipulla.

Ilmainen sisäänpääsy ei näyttäisi Seppälän mukaan olevan syynä edellisvuotta heikompaan myyntiin. Sen sijaan oheismyynti, kuten ruuan, juoman ja elämyspuiston myymälöiden myynti väheni.

– Ihmisillä ei siis varmaan ollut rahaa. Kertoo jotain talouden tilasta, että kävijämäärän näin hyvästä kasvusta huolimatta liikevaihto laski, Seppälä pohtii.

Särkänniemi työllistää noin sata vakituista työntekijää ympäri vuoden ja kesäaikaan runsaat 500 kausityöntekijää.

Särkänniemen yt-neuvotteluista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.