Osa Valkoisesta talosta evakuoitiin tunkeilijan takia

Presidentti Barack Obama ei ollut paikalla virka-asunnossaan. Aseistamaton tunkeilija hyppäsi aidan yli ja pääsi rakennuksen sisäänkäynnille asti ennen kuin hänet pidätettiin.

Ulkomaat
Valkoinen talo
Epa / /Michael Reynolds

Osa Yhdysvaltain presidentin virka-asunnosta Washingtonissa evakuoitiin perjantai-iltana turvahälytyksen takia.

Valkoisen talon alueella havaittiin tunkeilija, minkä vuoksi henkilökunta ja toimittajat evakuoitiin rakennuksesta. Heidät päästettiin takaisin rakennukseen noin puoli tuntia myöhemmin.

Presidentti Barack Obama oli lähtenyt tyttärineen loma-asunnolleen Camp Davidiin hieman ennen välikohtausta. Myös Michelle Obama oli matkustanut Camp Davidiin.

Valkoista taloa valvovan Salaisen palvelun mukaan tunkeilija ehti rakennuksen sisäänkäynnille ennen kuin hänet pidätettiin.

42-vuotias tunkeilija oli hypännyt Valkoista taloa ympäröivän aidan yli eikä piitannut pysähtymiskäskyistä. Mies ehti rakennuksen etuovelle asti ennen kuin hänet pidätettiin aivan yhden pääsisäänkäynnin sisäpuolella.

Salaisen palvelun mukaan mies vaikutti aseistamattomalta eikä häneltä myöskään tarkastuksessa löytynyt aseita. Tapauksesta on käynnistetty tutkimus.

Vastaavanlainen tapaus tapahtui viimeksi runsas viikko sitten. Yleensä tunkeilijat kuitenkin pidätetään ennen kuin he ehtivät rakennukselle asti. Valkoisen talon evakuoiminen on myös harvinaista, tavallisemmin hälytystilanteissa talo suljetaan ja sisälläolevia kehotetaan pysymään sisällä.

Tuoreen tapauksen arvioidaankin johtavan Valkoisen talon turvatoimien tarkastamiseen.

Lähteet: Reuters, AP