1. yle.fi
  2. Uutiset

Itar-Tass: Uusi Venäjän avustussaattue Itä-Ukrainaan

Ukrainan tulli ja Punainen risti ovat kieltäytyneet tarkastamasta saattuetta, venäläinen uutistoimisto Itar-Tass sanoo. Avustuskuljetus on kolmas, jonka Venäjä lähettää Itä-Ukrainaan.

Ukraina

Uusi Venäjän avustuskuljetus on saapunut Donetskiin Itä-Ukrainaan, kertovat venäläinen uutistoimisto Itar-Tass ja uutistoimisto AFP:n haastattelema Venäjän hätätilaministeriön edustaja.

Saattueessa on noin 200 rekkaa, joiden lastina on venäläisten uutistoimistojen mukaan yhteensä 2 000 tonnia apua, ruokaa, generaattoreita, lääkintätarvikkeita, lämpimiä vaatteita ja pullotettua juomavettä.

Itar-Tassin mukaan venäläiset pyysivät Ukrainan tulliviranomaisia ja Punaista ristiä tarkastamaan lastin, mutta nämä kieltäytyivät.

Toinen venäläinen uutistoimisto Ria Novosti kertoo, että Punainen risti on kieltäytynyt edistämästä saattueen etenemistä, koska Ukraina ja Venäjä eivät ole päässeet lopulliseen sopimukseen avustusoperaation ehdoista.

Avustuskuljetus on kolmas, jonka Venäjä lähettää Itä-Ukrainaan. Venäjä lähetti ensimmäisen avustuskuljetuksen elokuussa. Saattueen matka aiheutti kohun, sillä siitä ei ollut sovittu Ukrainan kanssa. Toinen saattue kävi Ukrainassa viime viikolla.

Ukrainan ulkoministeriö on vaatinut Venäjää lopettamaan saattueiden lähettämisen, jota se luonnehtii provokaatioksi, kertoo Ria Novosti.

Lähteet: Itar-Tass, AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi