YK värvää miehiä edistämään sukupuolten tasa-arvoa

100 000 miehen ja pojan toivotaan tulevan mukaan kamppailemaan tasa-arvon puolesta.

YK käynnistää lauantaina kampanjan, jossa värvätään 100 000 miestä ja poikaa edistämään sukupuolten tasa-arvoa.

HeForShe-kampanja käynnistyy, kun YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon aktivoi internetissä kartan, joka seuraa eri maiden etenemistä sukupuolten tasa-arvon edistämisessä.

Banin kanssa kampanjan avaa YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin hyväntahdon lähettiläs Emma Watson, joka nousi julkisuuteen Harry Potter -elokuvien Hermione Grangerina.

Kampanjan päätavoitteena on saada miehet ja pojat mukaan kamppailuun tasa-arvon puolesta, sanoo UN Womenin johtaja Phumzile Mlambo Ngcuka uutistoimisto AP:lle.

Hän huomauttaa, että esimerkiksi maailman kansanedustajista naisia on alle 22 prosenttia ja sadassa maassa lait estävät vielä naisten merkityksekkään osallistumisen talouselämään.

Solidaarisuuskampanjassa toivotaan, että jokainen alun perin kampanjaan mukaan tulevista 100 000 miehestä ja pojasta toisi puolestaan mukaansa ainakin sata muuta tukijaa.

Kampanjan tukijoiden joukossa ovat näyttelijät Matt Damon, Patrick Stewart, Antonio Banderas ja Kiefer Sutherland sekä Nobel-palkittu eteläafrikkalainen arkkipiispa Desmond Tutu.