Iisalmen Sanomat: Päivystys on säilymässä Iisalmen sairaalassa

Iisalmen Sanomien mukaan päivystysasetukseen on tulossa mahdollisuus anoa poikkeuslupaa, mikä turvaisi ympärivuorokautisen päivystyksen jatkon Iisalmen sairaalassa. Varkaudessa päivystyksen turvaamista vaativan adressin on allekirjoittanut reilusti yli tuhat ihmistä.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Lääkäri työskentelee leikkaussalissa.
Yle

Ympärivuorokautinen lääkäripäivystys on säilymässä Iisalmessa, kertoo aamun Iisalmen Sanomat. Lehden saamien tietojen mukaan päivystysasetuksen sisältöä ei ole muutettu, mutta lakiin tulisi mahdollisuus anoa poikkeuslupaa.

Kesällä tiukennetun päivystysasetuksen on arvioitu johtavan siihen, että päivystystä voidaan jatkossa järjestää vain Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Adressissa yli tuhat nimeä

Varkauden sairaalan päivystyksen turvaamista puoltava kansalaisadressi on kerännyt jo pitkälti toista tuhatta nimeä. Perjantaina kirjallisesti oli saatu kerättyä noin 600 nimeä ja netissä adressin oli allekirjoittanut maanantaina 784 ihmistä.

Adressin kierrätys aloitettiin viikko sitten sunnuntaina 14. syyskuuta. Adressin laatijat tavoittelevat listaan yhteensä noin 5 000 nimeä. Viikonvaihteessa listaan kerättiin nimiä Varkaudessa ovelta ovelle kiertäen. Nimilistoja on jaettu Varkaudessa yli kahteenkymmeneen paikkaan, muun muassa apteekkeihin, päiväkoteihin ja isoimpiin marketeihin.

Peruspalveluministeri Susanna Huoviselle luovutettavassa adressissa vaaditaan Varkauden sairaalan päivystyksen turvaamista nykyisellä 24/7 -mallilla ja lähipalveluiden säilyttämistä kaupunkilaisten ulottuvilla.

Uusi päivystysasetus astuu voimaan ensi vuoden alussa.