1. yle.fi
  2. Uutiset

Painovirhejekku sai kutsun Duudson-postimerkkeihin

Itella Posti on julkaissut Duudsonit-pienoisarkista 3 000 kappaleen painovirhe-erikoispainoksen. Jekkuarkeista voi tulla aikanaan keräilyharvinaisuuksia.

ilmiöt
Duudsonien Jarpista tehty postimerkki
Itella Posti

Itella Posti julkaisi syyskuun alussa Duudsonit-pienoisarkin, jossa jekkuryhmän jäsenet Jarppi, Jukka, Jarno ja HP saivat jokainen oman postimerkkinsä. Nyt pienoisarkista on tehty harvinainen 3 000 kappaleen erikoispainos, jossa on viisi duudsonmaista painovirhejekkua isompaan 300 000 kappaleen painokseen verrattuna.

Erikoispainetut pienoisarkit myydään asiakkaille satunnaisessa järjestyksessä.

– Postimerkkien virhepainatukset saavat yleensä paljon huomiota. Näistä erikoispainosarkeista voi tulla aikanaan keräilyharvinaisuuksia, sanoo Itella Postin Oy:n tuotepäällikkö Tommi Kantola.

Erikoispainosarkin tunnistaa esimerkiksi Jarpin oikean käden peukalosta, joka on postimerkissä tallella. Jarppi menetti peukalonsa onnettomuudessa Duudson-uransa alkuvaiheessa.

– Jekkuarkissa sama idea on kuin lasten tehtäväkirjoissa - etsi viisi virhettä. Jekkuja löytyy arkkiin kuvatusta koenumerosta, kellonajasta, s-kirjaimesta sekä kirjankansien väristä, kertoo Postin tuotepäällikkö Tommi Kantola.

Lisäjekkuna kaikkien myynnissä olevien Duudsonit-pienoisarkkien kuviin on piilotettu koodi, jonka takana on videomateriaalia. Video on osa Duudsonien kiusaamisen vastaista kampanjaa.

Lue seuraavaksi