Nuorilta opas eroaville vanhemmille: "Toiveena, että vanhemmat käyttäytyisivät hyvin"

Mannerheimin Lastensuojeluliiton projektityöntekijä Marja Olli sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että nuoret haluavat, että heidät pidetään ajantasalla siitä, minkälaisia muutoksia perhe-elämässä tulee eron jälkeen.

Aamu-tv
Mannerheimin lastensuojeluliiton julkaisema Ero-opas nuorilta vanhemmille -pdf.
Muistammeko riittävän usein pysähtyä kuuntelemaan lapsia, kun vanhemmat ovat eroamassa? Lapsi ja ero - hankkeessa kysyttiin lapsilta ja nuorilta, mitä he olisivat toivoneet vanhemmiltaan erotilanteessa ja sen jälkeen. Mannerheimin lastensuojeluliitto on julkaissut hankkeesta syntyneen Ero-oppaan nuorilta vanhemmille. Nuorten toiveista Aamu-tv:ssä keskusteltiin MLL:n vastaavan projektityöntekijä Marja Ollin kanssa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton projektityöntekijä Marja Ollin mukaan nuoret näkevät tärkeänä, että vanhemmat käyttäytyisivät hyvin toisiaan kohtaan erotilanteessa. Olli sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että nuoret toivovat, etteivät he joutuisi olemaan vanhempien riitojen selvittelijöinä tai viestinviejinä.

Nuoret ovat tehneet ero-oppaan vanhemmille. Opas on Mannerheimin Lastensuojeluliiton julkaisema.

– Nuoret toivoivat, että heidät pidettäisiin ajan tasalla. Kerrottaisiin heille eron syyt ja esimerkiksi minkälaisia muutoksia perhe-elämässä tulee olemaan, sanoo projektityöntekijä Marja Olli.

Ollin mukaan lapset ja nuoret ajattelevat eroon liittyviä muutoksia hyvin konkreettisesti eli esimerkiksi sitä, missä hän asuu eron jälkeen tai voiko hän jatkaa vanhaa harrastustaan.

Olli sanoo, että nuoret painottivat myös sitä, että he voisivat pitää yhteyttä eron jälkeen molempiin vanhempiin, eikä sitä tehtäisi liian hankalaksi.

– Toisaalta myös, että heiltä kysyttäisiin onko vuoroasuminen hyvä ratkaisu, Olli sanoo.