Kurdijoukot: Pysäytimme Kobanea kohti marssineen Isisin

Syyrian tilannetta seuraavan järjestön mukaan Isis ei ole päässyt etenemään viime vuorokauden aikana.

Ulkomaat

Kurditaistelijat ovat pysäyttäneet Isis-joukkojen etenemisen Syyrian pohjoisrajalla sijaitsevaan Kobanen kaupunkiin, Syyrian tärkeimmän aseistetun kurdiryhmittymän YPG:n edustaja Redur Xelil kertoo.

Hänen mukaansa taistelut ovat kuitenkin yhä käynnissä ja yhteenotot ovat rajuja etenkin kaupungin itälaidalla.

Syyrian väkivaltaisuuksia kartoittavan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Isis-joukot eivät ole päässeet etenemään viime vuorokauden aikana.

Kurdienemmistöinen Kobane on ollut tähän asti Syyrian kriisissä suhteellisen rauhallinen alue ja sinne oli kerääntynyt noin 200 000 Syyrian taisteluita paennutta maansisäistä pakolaista. Suuri joukko kurdeja on kuitenkin joutunut pakenemaan alueelta Isisin edetessä.

Rajana toisella puolella sijaitseva Turkki avasi raja-asemansa pakolaisille perjantaina ja maanantaina jo 130 000 kurdin kerrottin paenneen Turkin puolelle. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan pakolaistulva on ennennäkemätön. UNCHR:n edustajan Karen Batchelorin mukaan Turkissa on kaikkiaan jo lähes 1,6 miljoonaa pakolaista.

Samaan aikaan Turkin turvallisuusjoukot ovat estäneet maassa olevia kurdeja ylittämästä rajaa Syyrian puolelle ja ottamasta osaa taisteluihin. Kurdikapinallisten järjestö PKK on yllyttänyt kurdeja ottamaan osaa taisteluihin ja kaupungin puolustukseen.

Lähteet: Reuters, AFP