Seikkailupuisto tuomassa elämystoimintaa Ahveniston olympiamaisemiin

Ahveniston olympiakeskukseen Hämeenlinnassa suunnitellaan seikkailupuistoa. Puistoon on tulossa seikkailuratoja, johon kuuluu muun muassa heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Eläviin puihin rakennettava rata kohoaa paikoin jopa 20 metrin korkeudelle.

Ahvenisto, Hämeenlinna
Nainen tasapainottelee tolppien päällä yläilmoissa
Kiipeilypuistot ovat yleistyneet viime vuosina. Maan ensimmäinen kiipeilypuisto avattiin Turkuun vuonna 2010.Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnan kaupunki on etsinyt kesän aikana Ahvenistolle yrittäjää kehittämään toimintaa alueella. Puiston hahmottelua jatketaan yhteistyössä kolmen toimijan kanssa.

– Yrityksemme suunnittelee sinne Flow Park (siirryt toiseen palveluun) -seikkailupuistoa ja WibIt-vesipuistoa järven päälle. Lisäksi hyvät yhteistyökumppanit kahvila-ravintolapuolella sekä Lasten liikunnan tuki mahdollistavat alueelle paljon hyvää uutta tekemistä, kertoo Jari Roive hämeenlinnalaisesta TG Klubben Oy:stä.

Uutta toimintaa olympiamaisemiin

Seikkailupuisto haluaa tuoda lisää mielenkiintoista tekemistä Hämeenlinnassa, sanoo Roive.

– Ahvenisto on niin ainutlaatuinen, kun miettii sen ympäristöä, luontoa, järveä ja kaikkea mitä siinä on. Matkailijoillekin se on mielenkiintoinen paikka tutustua, ja siinä sivussa tutustua myös muutenkin Hämeenlinnaan. Me haluamme tuoda kokonaisvaltaisesti lisää kävijöitä alueelle ja koko kaupunkiin.

Seikkailupuisto on tarkoitus saada käyttöön jo ensi kesäksi. Seikkailupuiston sesonkiaika on huhtikuusta lokakuuhun, mutta tilauksesta puisto on auki tilauksesta myös talvikaudella.

Puiston perustaminen ei rajoita Ahveniston muuta käyttöä, vakuuttaa Jari Roive.