Palvelupirssi kaipaa kehujen lisäksi myös tilauksia

Pohjois-Satakunnan Palvelupirssi on kiertänyt sivukyliä vajaan vuoden ajan. Pirssistä voi tilata kotiin vaikka jalkahoidon tai saunan pesun.

Kotimaa
Palvelupirssin kuva  verkossa
Lore Korpelainen / Yle

Pohjois-Satakunnan Palvelupirssi on saanut toistaiseksi melko vähän tilauksia. Vuoden vaihteessa liikkeelle lähteneen Palvelupirssin tarkoituksena on tukea ikäihmisten kotona asumista maaseudulla. Kiertävästä pirssistä voi tilata kotiin esimerkiksi kotisiivouksen tai jalkahoidon.

Projektipäällikkö Kaija Joensuu ely-keskuksesta kertoo, että uusi palvelu on saanut paljon kehuja, mutta asiakkaita on ollut verrattain vähän.

– Olkapäät ovat ihan kuluneet taputtelusta ja kiitoksesta. Hirveästi en kuitenkaan voi kehua palvelujen tilausmäärillä.

"Pallo on nyt asiakkailla"

Palvelupirssistä on tähän asti tilattu eniten kotisiivousta.

– Pirssi tarjoaa esimerkiksi ruuanlaittoapua, hiustenleikkuuta, jalkahoitoa ja asiointiapua. Eniten on tilattu muun muassa ikkunoiden ja saunan pesua ja kesällä nurmikonleikkausta. Palveluja olisi tarjolla. Pallo on nyt asiakkailla.

Joensuun mukaan vie kuitenkin aikaa ennen kuin uusi palvelu tulee tutuksi.

Seuraavat kaksi vuotta näyttävät, tuleeko tästä mitään

Projektipäällikkö Kaija Joensuu

–Ikäihmiset ovat yleensä säästäväisiä ja harkitsevat varmasti tarkkaan, ostavatko palvelujamme. Maaseudulla voidaan myös ajatella, mitä naapurit ajattelevat, kun hieno palvelupirssi ajaa pihaan. Ylipäätään ihmiset yrittävät mahdollisimman pitkään pärjätä omin avuin.

Jatkoaika haussa

Pohjois-Satakunnan Palvelupirssi on saanut rahaa ely-keskukselta ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Kokeilu päättyy vuoden lopussa, mutta sille on haettu jatkorahoitusta.

– Kyllä minä haluaisin katsoa tämän polun loppuun. Vuosi on mielestäni liian lyhyt aika ajaa sisään uutta palvelumuotoa. Seuraavat kaksi vuotta vasta näyttävät, tuleeko tästä mitään.