1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Voikkaa, Kouvola

Voikkaan kirjaston palvelut voitaisiin korvata kirjastoautolla

Voikkaan kirjaston käyttö on vähentynyt, eikä esteettömyys toteudu sen toisen kerroksen tiloissa. Kirjastoa on ehdotettu lakkautettavaksi osana Kouvolan kaupungin talouden tasapainottamissuunnitelmaa. Asiasta järjestetään tänään kuulemistilaisuus kirjaston tiloissa.

Kuva: YLE Anna Huittinen

Voikkaan kirjastoa on ehdotettu lakkautettavaksi Kouvolassa. Kirjastolla järjestetään tänään lakkauttamisehdotusta koskeva kuulemistilaisuus. Voikkaan kirjasto päätyi leikkauslistalle, kun Kouvolan kirjastoverkkoa tarkasteltiin osana kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaa.

Voikkaan kirjaston käyttö on vähentynyt ja olemassaolevat tilat eivät ole hyvät. Sijainti toisessa kerroksessa heikentää esimerkiksi kirjaston saavutettavuutta erityisryhmien osalta. Voikkaan kirjaston mahdollisen lakkauttamisen myötä Kouvolan alueelle jäisi yhdeksän kirjastoa ja kaksi kirjastoautoa. Aikuisväestön palveluiden johtaja Vesa Toikka uskookin, että Voikkaan aluetta pystyttäisiin jatkossa palvelemaan kirjastoauton turvin.

Toikka ennakoi ihmisten penäävän kuulemistilaisuudessa syitä ja perusteita Voikkaan kirjaston lakkauttamiselle. Toikan mukaan taloudellinen tilanne on sen verran kriittinen, ettei muuta mahdollisuutta juuri ole. Kouvolassa on jo tehty kirjastoja koskevia säästötoimenpiteitä, kun kirjastojen henkilöstöä on vähennetty. Tämän vuoksi palvelu on heikentynyt, koska kirjastojen aukioloaikoja on jouduttu supistamaan.

Voikkaan kirjaston kohtalo tulee ratkaistavaksi aikuisväestön lautakuntaan noin kuukauden kuluttua, 22. päivä lokakuuta. Mikäli kirjasto päädytään ehdotuksen mukaisesti lakkauttamaan, sulkisi se ovensa jo vuoden alusta.

Paikalla kuulemistilaisuudessa ovat apulaiskaupunginjohtaja Annikki Niiranen, aikuisväestön lautakunnan puheenjohtaja Jouko Leppänen sekä aikuisväestön palveluiden johtaja Vesa Toikka, Kouvolan kirjastotoimenjohtaja Merja Sali ja hyvinvointijohtaja Elina Koivisto.